santariny Publish time 6-9-2021 12:51 PM

Line/Tenet semua lembab semacam skrg?? this is why-

Kalau sesiapa tertanya-tanya kenapa date mobile network korang asyik tunjuk 3G/H je memanjang, itu sebab mungkin korang masih pakai simcard 3G, walaupun phone dah 4G VoLTE latest pnya.. 3G tgh dlm proses penghapusan secara berperingkat di seluruh Msia tahun ni. Jadi kena check semula pakai simcard jenis apa dgn Telco, macam aku pakai Celcom jadi terus tukar je dkt outlet yg terdekat. Boleh tgk video bangman explain psl initiatif JENDELA tahun ni https://www.youtube.com/watch?v=hw5MoVjeA9M

fidra Publish time 7-9-2021 07:54 PM

Terima kasih sbb inform ni sbb rmai lgi yg tak tahu psl 3G akn dihapuskan akhir tahun ni, rmia yg ambik endah tak endah je bila tahu psl ni. dorg tak tahu ke yg klau sim or fon tu 3G dorg tak boleh dpt line langsung ??. klau pengguna celcom, boleh refer link klaiu nk tukar sim or fon

for simcard switch to 4G: https://www.celcom.com.my/about-celcom/our-network/jendela
for 4G phone: https://www.celcom.com.my/personal/devices/jendela

dycam111 Publish time 7-9-2021 07:58 PM

Edited by dycam111 at 17-9-2021 10:21 AM

fidra replied at 7-9-2021 07:54 PM
Terima kasih sbb inform ni sbb rmai lgi yg tak tahu psl 3G akn dihapuskan akhir tahun ni, rmia yg am ...
utk sesiapa yg pakai 4G tapi line masih kurang laju dan stabil tu sbb apa eh ??

yatty123 Publish time 9-9-2021 12:55 AM

patutlah sejak2 tahun ni lmbt and lag internet. frust betul lagi2 study and keje mmg dri umah je skarang

fidra Publish time 9-9-2021 01:03 AM

Edited by fidra at 17-9-2021 10:25 AM

dycam111 replied at 7-9-2021 07:58 PM
utk sesiapa yg pakai 4G tapi line masih kurang laju dan stabil tu sbb apa eh ??
yg tu sbb tak semua kawasan yg ada coverage 4g lagi, tahun ni telco semua tgh dlm proses memperluaskan rangkaian 4g ...tapi jgn risau lma2 akn ok and stabil line tu, dan 3g pulak yg takda

santariny Publish time 10-9-2021 12:30 AM

Edited by santariny at 17-9-2021 10:30 AM

fidra replied at 9-9-2021 01:03 AM
yg tu sbb tak semua kawasan yg ada coverage 4g lagi, tahun ni telco tgh dlm proses...
ataupun check balik fon and simcard betul ke 4g, sbb kdg2 kita tak perasan masih pakai 3g sim lagi kan since dah lama beli. ramai jgk kes mcm tu ... lagi satu kena pastikan pakai phone 4g jgk sbb kalau pakai simcard 4g tapi phone pakai yg jenis modal lama pnya, masih akan terganggu line

santariny Publish time 10-9-2021 12:32 AM

Edited by santariny at 17-9-2021 10:31 AM

yatty123 replied at 9-9-2021 12:55 AM
patutlah sejak2 tahun ni lmbt and lag internet. frust betul lagi2 study and keje mmg dri umah je ska ...
tu lah nk tak nk, mmg kena bersabar lah ... yg penting tukar simcard tu dulu , sbb bila tak tukar pastu network 3g dah tak wujud makin teruk speed dgn line tenet !

hei_heihei Publish time 10-9-2021 11:16 PM

risau atuk and nenek yg ada kt kampung je sbb dorg confirm2 tak tahu psl hal ni. Nasib baik Celcom JENDELA offer free simcard and free phone, takdelah kena beli yg bru time2 Covid ni
Pages: [1]
View full version: Line/Tenet semua lembab semacam skrg?? this is why-