hantupeace Publish time 1-8-2021 12:15 PM

Cara setup Maxis fibre ke router Asus RT AX55

Aku da try masukkan pppoe dan password.. serta dengan set ips itu maxis fibre (yg mmg ada dlm list ) tetapi masih tetap tak dpt internet merah ja lampu internet. ada setup atau sapa pena alami masalah ini?

bila pakai router maxis bagi ada ja internet, bila router asus ni xdpt pula...

tolong tolong

mohamad134 Publish time 1-8-2021 12:49 PM

VLAN settings tgk dlm router lama.. set semula kat dalam router baru

chicksv2 Publish time 1-8-2021 01:08 PM

router lama tu unplug cable ethernet kat terminal dan router baru tuh cable dia masuk port yg sama kat terminal...sebab..kat terminal satu port jer dia kasi bukak..port lain semua dia tutup...

hantupeace Publish time 1-8-2021 09:13 PM

mohamad134 replied at 1-8-2021 12:49 PM
VLAN settings tgk dlm router lama.. set semula kat dalam router baru

Archer C5v router lama ni.. kat mana tengok setting VLAN tu... dengan1 dlm router asus ni tak jumpa untuk setting vlan ni..

hantupeace Publish time 1-8-2021 09:15 PM

chicksv2 replied at 1-8-2021 01:08 PM
router lama tu unplug cable ethernet kat terminal dan router baru tuh cable dia masuk port yg sama k ...

ya aku just cabut dari router lama masuk ke router baru.. xkacau kt modem tu....
Pages: [1]
View full version: Cara setup Maxis fibre ke router Asus RT AX55