uda Publish time 13-7-2021 03:55 PM

Digi Postpaid vs Celcom Postpaid

Salam,

Saya sekarang pengguna celcom postpaid dan bercadang untuk tukar kepada Digi Postpaid.

Pertanyaan:

Bagus tak service Digi
Reliable tak
Coverage macamana


Harap kawan2 dapat membantu.
Terima kasih

nazzse Publish time 13-7-2021 04:03 PM

Edited by nazzse at 13-7-2021 08:05 AM

Pernah pakai dua2, now tinggal digi postpaid je. Lagi satu dah selamat tukar ke digi prepaid.

Coverage digi klu dok bandar ok. Postpaid coverage & internet speed better than prepaid (bukan unlimited plan).

Harap tt faham point saya

sarah82 Publish time 13-7-2021 04:17 PM

Bukan Digi dan Celcom dah merge

ezacbee Publish time 13-7-2021 04:18 PM

Digi ok
Celcom? Byk problem.

harkktuih Publish time 13-7-2021 04:25 PM

tukar kot mana pun dorang dah merge..:lol:

CiliPadiSedap Publish time 13-7-2021 04:32 PM

pakai je umobile line dapat siput sedut lg laju

makneng Publish time 13-7-2021 04:43 PM

sarah82 replied at 13-7-2021 04:17 PM
Bukan Digi dan Celcom dah merge

Kan... Baru nak komen mcm ni... Dah under one roof dekkkk.. Ko pakai mana2 sama jer

ShadyPeach Publish time 13-7-2021 04:44 PM

I guna celcom so far okay sahaja

CiliPadiSedap Publish time 13-7-2021 05:20 PM

makneng replied at 13-7-2021 04:43 PM
Kan... Baru nak komen mcm ni... Dah under one roof dekkkk.. Ko pakai mana2 sama jer

makneng hati2 ada jkom dalam cariforum dia jadi spy jebon:lol:

makneng Publish time 13-7-2021 05:22 PM

CiliPadiSedap replied at 13-7-2021 05:20 PM
makneng hati2 ada jkom dalam cariforum dia jadi spy jebon

Mampos lah dia.. Kosser mak nak layan.

sarah82 Publish time 13-7-2021 05:30 PM

makneng replied at 13-7-2021 04:43 PM
Kan... Baru nak komen mcm ni... Dah under one roof dekkkk.. Ko pakai mana2 sama jer

Hahahahahha.. Tu la.. Pusing2 pun kedua2 sama..

kakigojes Publish time 13-7-2021 05:45 PM

sarah82 replied at 13-7-2021 05:30 PM
Hahahahahha.. Tu la.. Pusing2 pun kedua2 sama..

Kak. Rasanya dah sign MoU, but belum lagi implement, usually big merger ni takes time untuk implement. Saya rasa maybe they wait until 5G baru betul2 ada Celcom-Digi punya line. For now saya rasa still maintain 2 entiti lagi.. kalau tak silap. Kalau silap, maafkan

sarah82 Publish time 13-7-2021 06:11 PM

kakigojes replied at 13-7-2021 05:45 PM
Kak. Rasanya dah sign MoU, but belum lagi implement, usually big merger ni takes time untuk implem ...

Oh.. Lambat lagi la maknanya.. Hihihi.

najib888 Publish time 13-7-2021 07:18 PM

Dua2 macam pelaq.. digi, tiap2 bulan line aku slop.. dok tak duduk line hilang.4,5 jam kemudian elok pula..pendek kata, pakai je la yg mana pun.. servis lebih kurang .. naik jemu nak report ke SKMM

uda Publish time 13-7-2021 08:44 PM

ShadyPeach replied at 13-7-2021 04:44 PM
I guna celcom so far okay sahaja

Mmg dr segi coverage so far celcom no problem.
Apa yg buat i nak tukar ni sbb rasa kena tipu dgn celcom.
I ambil plan 6G internet,4 GB wifi,50 min calls dan 50 sms.
Dlm 2018- dpt upgrade ke 10 GB. Pastu i guna spt biasa.
Sehinggalah sabtu lalu bila dpt message bila kata i dah habis guna kuota iaitu 5140GB.
I called customer service dan assistant tu kata my plan hanya 5 GB.
Dia kata yg 10 GB tu sbb dibawa drp bln sebelumnya.
I jwb tak logik lah, takkan i tak guna my data.
Pastu i message juga and sertakan segala bukti. Assistant kata my plan hanya 3 GB. Pulak!!
So i geram lah and tenguk digi ada offer bagus juga so nak migrate ke sana.

ShadyPeach Publish time 14-7-2021 11:55 PM

uda replied at 13-7-2021 08:44 PM
Mmg dr segi coverage so far celcom no problem.
Apa yg buat i nak tukar ni sbb rasa kena tipu dgn...

Teruk jugak you kena. Kalau i pun mesti marah :mad: Takpa, hopefully Digi is better for you!

siputpepel Publish time 15-7-2021 11:35 AM

iols pakai celcom prepaid internet unlimited RM35/month. Speed tak laju tapi everytime buka IG, twitter, tengok netflix and youtube tak buffer ok lah.

uda Publish time 15-7-2021 02:20 PM

ShadyPeach replied at 14-7-2021 11:55 PM
Teruk jugak you kena. Kalau i pun mesti marahTakpa, hopefully Digi is better for you!

Terima kasih.
Nak sedap kan hati - digi pun akan bergabung dengan celcom. Sure nanti mereka akan share tower yang sama

eddyann Publish time 7-8-2021 10:59 AM

setakat ini Digi/Celcom postpaid, sistem Digi lebih baik, dari segi web portal apps dan kelajuan data. Coverage celcom memang ada lebih sikit berbanding digi, tapi ada kalanya walaupun full bar tapi data amat perlahan dengan 4G. sebab celcom ni banyak telco virtual menumpang macam xox/tunetalk/unifi mobile dan banyak lagi

kitmal Publish time 20-8-2021 06:56 AM

tunggu betul betul merge dan tengok hasilnya..tapi semua telco malaysia outttttttttttttttttttttttttttt ( terpaksa guna)
Pages: [1] 2
View full version: Digi Postpaid vs Celcom Postpaid