khairulikhwan Publish time 4-7-2021 12:20 AM

Cara-cara nak tonton siaran TV dan Astro online secara percuma



Mesti ramai yang selalu nak tengok rancangan kat TV/Astro tapi tak sempat mungkin sebab kerja dan tak sempat nak lepak depan tv.

Dan mungkin juga ada yang kat rumah diorang tiada astro atau langgan astro pakej paling basic je dan tak dapat tengok banyak lagi channel lain di pakej yang lagi mahal.

Saya nak kongsi dengan korang cara paling senang dan free je nak tengok TV dan Astro online dengan 3 langkah mudah je.

1. Korang pegi kat laman web http://www.tvmalaysia.online
2. Klik dan pilih mana2 channel yang korang nak tengok
3. Layan {:handsomeo


Apa yang sy suka dengan laman web ni ialah kat sini banyak channel2 astro yang boleh tengok contoh WARNA, CITRA, BOO, HBO, CERIA, ARENA, SUPERSPORTS..senang kata banyak channel la boleh layan.

Perawankota Publish time 4-7-2021 04:49 AM

Baru try.. Memang betul lah leh tgk astro...

bluebutter Publish time 4-7-2021 06:41 AM

Berita arus perdana tidak ada kan. Ini all the back dated one. Or recorded one.

misc Publish time 4-7-2021 07:31 AM

Menarik ni. Try channel Boo tadi mcm smooth je. Tq TT.

Beribear Publish time 4-7-2021 07:33 AM

Betul lah.. Try bukak tv3, mmg tanyalah ustaz skrg nu sama kat tv

salmon-suki Publish time 4-7-2021 08:16 AM

Sblm ni ada apps tu boleh tgk channel tv malaysia tp maybe pihak tv dah taw,dah xde daa apps tu..:lol::lol:

Skrg ai xlayan sgt tv..tggu certain shows sahaja,stream kt web

krustykrab Publish time 4-7-2021 08:22 AM

Ke sbb astrok tgh buka semua channel dia for free urk 14 hari?

hayrin86 Publish time 4-7-2021 08:41 AM

krustykrab replied at 4-7-2021 08:22 AM
Ke sbb astrok tgh buka semua channel dia for free urk 14 hari?

Ya, termasuk HBO dan Animax..

Lagubestbest Publish time 4-7-2021 11:13 AM

oh wow..
live sports tu yang mahal tu.

kalau movie tu bersepah. biasa streaming torrent je tapi ada masa laggg juga.
kalau nak korea google je tajuk tambah "streaming sub indo".

thanx tt.

makadek Publish time 4-7-2021 11:40 AM

Dh lama tau..

khairulikhwan Publish time 4-7-2021 12:06 PM

bluebutter replied at 4-7-2021 06:41 AM
Berita arus perdana tidak ada kan. Ini all the back dated one. Or recorded one.

Ada..astro awani pn ada kat web tu..bkn recorded rasanya sbb kalau banding dgn yang kat tv, mmg sama jadi maksudnya live la tu kn..

babynina30 Publish time 4-7-2021 02:25 PM

So takyah long tv, android box lg lah. Hehe

Soklan noob. Camne nk smbg non smart tv dpt capaian internet supaya bleh tgk web td? Kne beli mi stick etc tu?

khairulikhwan Publish time 4-7-2021 02:45 PM

babynina30 replied at 4-7-2021 02:25 PM
So takyah long tv, android box lg lah. Hehe

Soklan noob. Camne nk smbg non smart tv dpt capaian i ...

Rasanya perlu lagi longtv/android box tu sbb kat web tu x bnyk sgt pn channel astro..kalau mcm longtv tu boleh kata smue channel astro ade..:lol:

Pasal nak smbung non smart tv ke internet tu sy sndri pn x pasti mcm mne nk buat sbb sy sndri pon biasa layan astro kat web tu pakai fon je..

bluebutter Publish time 4-7-2021 02:59 PM

khairulikhwan replied at 4-7-2021 12:06 PM
Ada..astro awani pn ada kat web tu..bkn recorded rasanya sbb kalau banding dgn yang kat tv, mmg sa ...

Hi khairul.

Ada. Betul. I tertengok tv 108 ada cerita anak emak tu. Mean ada di internet ada di astro. Anak emak tu melisa saila dan mariani.

syaz_lina Publish time 4-7-2021 03:28 PM

Tengs share

edayildiz Publish time 4-7-2021 08:08 PM

baru tau:lol:
dh lama xtgk tv:lol:

khairulikhwan Publish time 4-7-2021 09:10 PM

edayildiz replied at 4-7-2021 08:08 PM
baru tau
dh lama xtgk tv

Samala..jarang sgt bukak tv skrg wlaopon duk kat rumah je ;P. Sib baik ade web ni, bleh la bukak astro awani nk tgk update psal covid kat fon je :laugh3:

edayildiz Publish time 4-7-2021 09:28 PM

khairulikhwan replied at 4-7-2021 09:10 PM
Samala..jarang sgt bukak tv skrg wlaopon duk kat rumah je . Sib baik ade web ni, bleh la bukak a ...

i dh bukak..blh la layan asteruk :lol:
mmg dh lama giler xbkk tv..tgk korea kt hp jer..tengs ya share link:lol:

khairulikhwan Publish time 7-7-2021 04:01 PM

edayildiz replied at 4-7-2021 09:28 PM
i dh bukak..blh la layan asteruk
mmg dh lama giler xbkk tv..tgk korea kt hp jer..tengs ya ...

Sama2.. {:mlnobody:}

khairulikhwan Publish time 11-10-2021 03:15 PM

Siaran Astro Arena 2 dah ditambah di web tu: http://www.tvmalaysia.online/2021/06/arena-2.html
Pages: [1] 2
View full version: Cara-cara nak tonton siaran TV dan Astro online secara percuma