mochi1098 Publish time 31-3-2021 02:21 PM

last pkp tanam sweet basil.
suka betul dia hidup subur.
buat pasta/spageti, petik buh dalam tu.
fefeeling jamie oliver main ragut dr pasu je masa masak.

terapi jugak menanam ni.
kalau myampah tgk muka org, boleh tenung pepokoks
sejuk sket ati perasaan ;P

siputpepel Publish time 5-4-2021 03:45 PM

belakang rumah kita ada
daun kari
pokok limau purut
daun cekur
temulawak
kunyit
cili padi
daun pandan
bayam brazil
pokok betik
pokok ubi kayu
bunga kantan

dan apetah lagi. dulu pokok serai merimbun, sekarang mati habis.

Baladna804 Publish time 17-4-2021 01:23 AM

Berkebun ni bagus

antiQue Publish time 18-4-2021 10:35 AM

makankuihku replied at 20-3-2021 03:03 PM
tolong share macam mana nak halau kutu daun .. habis pokok kesum saya rosak

guna neem spray.. spray masa tak panas.

mamarock Publish time 20-4-2021 11:06 PM

Semua yang disenaraikan ada ditanam kecuali ketumbar. Senang nak masak.

airisa Publish time 10-5-2021 04:18 PM

pudina la yg belum lagi berjaya iols tanam .. asyik mati je

mizzmimi Publish time 31-5-2021 08:46 AM

Camne nak tanam parsley? Nyampah beli banyak2 cepat rosak..

ghalibboy Publish time 20-9-2021 06:41 AM

Kesemua herba disebut I tanam dengan jayanya, kecuali pokok ketumbar. Tapi I ganti dengan menanam ketumbar jawa. Lebih senang hidup

ghalibboy Publish time 20-9-2021 06:43 AM

Rosemary tak ada tanam. Tak tahu mana nak cari benihnya

ghalibboy Publish time 20-9-2021 06:45 AM

Ketumbar jawa, kuat baunya.

ghalibboy Publish time 20-9-2021 06:52 AM

fido_dido replied at 19-3-2021 12:24 PM
xpernah menjadi bila tanam pokok..asyik mati je

I selalu tanam cucuk2 je, hidup pula. Tapi mesti siram hari2. Kalau pokok herba batang lembut, i tak bubuh baja sebab bila suami bubuh baja, pokok tu mati. Mungkin panas. So, I warn dia jangan bubuh baja. Siram air saja. Tapi guna tanah yg hitam tu

williamjordan Publish time 18-11-2021 06:24 PM

JustinJhon Publish time 24-12-2021 06:14 PM

Pages: 1 [2]
View full version: 7 Herba Segar Yang Boleh Anda Tanam Dengan Mudah Di Rumah Sendiri