chenta_dewi Publish time 12-3-2021 04:24 PM

APA CARA NAK ADA INTERNET DI LAPTOP PAKEJ SEKALI KAT HP?

Pertanyaan seperti tajuk..ada tak apa2 modem ke boleh pakai internet kat hp dan laptop..xnak yg sharing internet hp kat laptop tu ..makan banyak

chenta_dewi Publish time 12-3-2021 04:25 PM

Tak nak wifi sebab wifi nanti xkan nak bawak bila kat mall

superdogol Publish time 14-3-2021 07:19 PM

chenta_dewi replied at 12-3-2021 04:25 PM
Tak nak wifi sebab wifi nanti xkan nak bawak bila kat mall


ok ka camni? mmg kena pki wifi, kalau tak pki wifi takkan nak sambung guna cable pjg berjela2

kalau tak, sorry lah sbb tak menjawab soalan :C

aziz79 Publish time 15-3-2021 09:08 PM

Pakai la modem 4g yg portable tu

Maniaso Publish time 1-6-2021 07:33 PM

Blh jer la sign up data utk fon tu so takyah la takut data cepat habis

fififiloke Publish time 1-6-2021 07:58 PM

Maniaso replied at 1-6-2021 07:33 PM
Blh jer la sign up data utk fon tu so takyah la takut data cepat habis

Ya betul so la blh layari FB, IG lagipun Youtube dgn sepuas takya kejap kejap check data lagi tinggal berapa

caca3037 Publish time 1-6-2021 10:37 PM

fififiloke replied at 1-6-2021 07:58 PM
Ya betul so la blh layari FB, IG lagipun Youtube dgn sepuas takya kejap kejap check data lagi ting ...

Telco mana yg lagi bnyk bagi data tapi byr bulanan murah sikit sebab haritu survey mcm lebih kurang sama je harga

jimjimjack Publish time 1-6-2021 10:42 PM

caca3037 replied at 1-6-2021 10:37 PM
Telco mana yg lagi bnyk bagi data tapi byr bulanan murah sikit sebab haritu survey mcm lebih kuran ...

Betul sangat la tu. Kalau nak laju better guna wifi je connect kat laptop n phone sekali

caca3037 Publish time 1-6-2021 10:47 PM

jimjimjack replied at 1-6-2021 10:42 PM
Betul sangat la tu. Kalau nak laju better guna wifi je connect kat laptop n phone sekali

Alah wifi pun boleh tahan jugak mahai byr bulan2. Baik amik yg phone sekali data tu baru berbaloi sikit byr bulan2 ni

jimjimjack Publish time 1-6-2021 10:53 PM

caca3037 replied at 1-6-2021 10:47 PM
Alah wifi pun boleh tahan jugak mahai byr bulan2. Baik amik yg phone sekali data tu baru berbaloi...

Eh ada ke? Ni mesti mahal nak bayar tiap2 bulan

Maniaso Publish time 2-6-2021 07:09 PM

jimjimjack replied at 1-6-2021 10:53 PM
Eh ada ke? Ni mesti mahal nak bayar tiap2 bulan

Tak la skrg ni data dah jadi keperluan byk telco dah ada package yg murah
kalau rumah dah ada wifi blh jer la ambil data plan yg paling murah tu dah cukup pakai

yumentos Publish time 2-6-2021 07:21 PM

Maniaso replied at 2-6-2021 07:09 PM
Tak la skrg ni data dah jadi keperluan byk telco dah ada package yg murah
kalau rumah dah ada wi ...

Ya betul skrg kerajaan pun ada bagi subsidi utk beli fon dgn data utk golongan B40Skrg MCO semua belajar, work from home kalau data tak cukup ni susah

readbaca Publish time 3-6-2021 12:12 AM

unifi mobile unlimited data kat phone. tp kalau buat hotspot 10G ja sbln.

lemon88 Publish time 3-6-2021 07:28 PM

yumentos replied at 2-6-2021 07:21 PM
Ya betul skrg kerajaan pun ada bagi subsidi utk beli fon dgn data utk golongan B40Skrg MCO semua b ...

Memanglah semua dah duduk dlm rumah, takla blh pakai wifi office
Lagi nak tanya tentang program ni, mcm mana blh daftar, ni blh tolong jimat sikit

Maniaso Publish time 3-6-2021 07:44 PM

lemon88 replied at 3-6-2021 07:28 PM
Memanglah semua dah duduk dlm rumah, takla blh pakai wifi office
Lagi nak tanya tentang program...

U hanya perlu check dgn u pun telco, ataupun kalau u nak tukar telco pun blh
website/app pun blh check, hanya masukkan IC & fon no. jer

caca3037 Publish time 3-6-2021 08:48 PM

yumentos replied at 2-6-2021 07:21 PM
Ya betul skrg kerajaan pun ada bagi subsidi utk beli fon dgn data utk golongan B40Skrg MCO semua b ...

Baru tahu skrng ada subsidi fon dgn data ni. Dulu2 susah sikit mana ada program mcm ni haa

caca3037 Publish time 3-6-2021 08:50 PM

Maniaso replied at 3-6-2021 07:44 PM
U hanya perlu check dgn u pun telco, ataupun kalau u nak tukar telco pun blh
website/app pun blh ...

Dah check dah tadi tapi x layak pulak. Sedih la kalau tak mesti dapat phone sekali dgn data murah sikit

jimjimjack Publish time 3-6-2021 08:54 PM

Maniaso replied at 3-6-2021 07:44 PM
U hanya perlu check dgn u pun telco, ataupun kalau u nak tukar telco pun blh
website/app pun blh ...

Dah check kat mak ayah kat kampung diorng layak. Boleh la amik phone + data sekali senang nak video call time pkp ni

jimjimjack Publish time 3-6-2021 08:56 PM

caca3037 replied at 3-6-2021 08:48 PM
Baru tahu skrng ada subsidi fon dgn data ni. Dulu2 susah sikit mana ada program mcm ni haa

Tula maybe sebab ramai dh start kerja dari rumah ni pastu budak2 pdpr lagi kena la beli phone tablet apa semua nak buat kerja or bljr

yumentos Publish time 4-6-2021 07:45 PM

jimjimjack replied at 3-6-2021 08:56 PM
Tula maybe sebab ramai dh start kerja dari rumah ni pastu budak2 pdpr lagi kena la beli phone tabl ...

Ya kerja dan belajar semua dlm satu rumah kalau tak de fon dgn data, wifi kena ambil yg mahal sikittapi I suggest ambil jer data nanti nanti keluar blh pakai, u pakai Celcom juga ke ?

Pages: [1] 2
View full version: APA CARA NAK ADA INTERNET DI LAPTOP PAKEJ SEKALI KAT HP?