wima Publish time 3-3-2021 11:17 AM

xyla73 replied at 1-3-2021 12:31 AM
Jeon Yeo Bin ni kalau emotional scene dia bagus...tapi kalau scene komedi memang tak menjadi...so bk ...

uols...
iols nk back on track..layan drama smula..huhu
tp lost nk tgk drama ape...
kebanyakan drama thriller nmpknya bulan ni..
rs mcm nk layan drama ni sbb ada selit2 comedy tu..tp x pernah tgk song joongki berlakon..
uols layan sume ek yg tgh tayang skrg..
mana yg sesuai utk iols amik mood..haha

xyla73 Publish time 3-3-2021 12:01 PM

wima replied at 3-3-2021 11:17 AM
uols...
iols nk back on track..layan drama smula..huhu
tp lost nk tgk drama ape...


aik? tak pernah tgk song joong ki berlakon?even movie dia?

pada iols dia berlakon takat ok jelah...still boleh deliver the role tapi xde wow factor mcm pelakon gred A lain..
salah satu factor sebab dia baby face so x berapa convincing utk watak2 ganas camni...
maybe sebab iols dah byk tgk pelakon lain yg jauh lagi berkaliber dari dia..
tapi utk fans dia memang puaslah tgk rupa dia yg flawless tu dlm citer ni...
uols boleh consider tgk citer ni tapi epi 1-2 tu agak menguji kesabaran jugak bagi iols..
start epi 3 baru iols rasa best...

kalau nak citer kelakar, try tgk Mr. Queen..
iols tau uols kureng sikit dgn citer saeguk ni tapi trust me Mr. Queen is fun..
Shin Hye Sun & Kim Jung Hyun dua2 best...side characters pun best except the villains lah..


kalau yg ongoing sisyphus tu fun jugak...
tapi logic kena lontar ke laut dalam lah kalau tgk citer tu...
nmpk mcm mystery thriller tapi dia xdelah heavy sgt sbnrnya...
ala2 tgk citer popcorn action movies..

citer2 lain yg tgh ongoing skrg pun best e.g. LUCA, Beyond Evil & Times tapi since uols nak yg ada unsur2 komedi tu jelah yg iols blh suggest...

uda Publish time 3-3-2021 12:21 PM

xyla73 replied at 3-3-2021 12:01 PM
aik? tak pernah tgk song joong ki berlakon?even movie dia?

pada iols dia berlakon takat ok jela ...

U tenguk sisyphus juga ke?
Dia org ni semua nak bunuh tae sul kan.Pastu orang2 yang drp future pun semua kena bunuh. Kenapa?

xyla73 Publish time 3-3-2021 12:26 PM

uda replied at 3-3-2021 12:21 PM
U tenguk sisyphus juga ke?
Dia org ni semua nak bunuh tae sul kan.Pastu orang2 yang drp future...

Gilah masuk benang sisyphus..byk info iols tepek dlm tu...

xyla73 Publish time 3-3-2021 12:30 PM

wima replied at 3-3-2021 11:17 AM
uols...
iols nk back on track..layan drama smula..huhu
tp lost nk tgk drama ape...


Lupa nak suggest lagi satu drama..lovestruck in the city tu pun best jugak kalau uols more into slice of life drama...drama ni citer pasal relationship in a realistic way...

mbhcsf Publish time 3-3-2021 01:08 PM

Edited by mbhcsf at 3-3-2021 06:44 PM

atira replied at 3-3-2021 10:22 AM
tak sabar nak tgk face-off antara joong ki - taecyon nanti.... hehehe.
yeahhh..the two devilson fire ...

tapi I must sayCassano has this kind of devil with angelic face while Joon Woo is the devil with a clown mask.

dedua ada issuesjekyll and Hyde.....hahahaha

jeng jeng jeng

mbhcsf Publish time 3-3-2021 01:11 PM

Edited by mbhcsf at 4-3-2021 12:12 AM

atira replied at 3-3-2021 10:25 AM
tak boleh blah betul drama kita yg asyik tunjuk perempuan kerumun laki2 tak guna...
korean ni pon ...
i dont mind thepatriachical thingy as long as the guy's brain is working welli.e notu know, daft?? excuse my language here...hahahahah:lol:

so yes...the likes of aarif rahman lee chi ting , lee sang yoon, Soong joong ki ini memang smart guys :$ i must say.

mbhcsf Publish time 3-3-2021 01:32 PM

Edited by mbhcsf at 3-3-2021 01:35 PM

wima replied at 3-3-2021 11:17 AM
uols...
iols nk back on track..layan drama smula..huhu
tp lost nk tgk drama ape...

okay

ade TRUE BEAUTY - enjoy Im Jugyeong HAHAHAHAHAHAHAH hmmm....and she drives the two bys crazy hahahah
ade MR Queen - yes highly recommended - ini cukup dengan everything dengan tiga sukunya, dengan ape ape hahaaha:lol: sheis a bit psycho hahahaa

then Vincenzo Cassano if you would go foritalian " LA Dolce vita' - like drama:$ ....this might be a bit of it ...easy going lite lite gitu (hahahahah lite2? haha not so )

hmm...

nw i realised Her Private life juga memaparkanadopted korean - american, boy- Ryan Gold...korean called him Lion Gold. hahaha

wima Publish time 3-3-2021 04:18 PM

xyla73 replied at 3-3-2021 12:01 PM
aik? tak pernah tgk song joong ki berlakon?even movie dia?

pada iols dia berlakon takat ok jela ...

aah...x pernah tgk uols..
iols suka je dia..kenal dr running man je..
suka sbb dia nmpk cerdik..hihi..drama2 dia even movie mmg x penah tgk..haha..dots yg glamer tu iols rs overrated..so x tgk..

oo..sisyphus tu fun rupanya ek..ingatkan drama serius n berat..nnti iols gi jengah benang ni..x study lg pasal ape..yg pasti hero best tp heroin lemaunye laa..

rsnya iols nk layan drama ongoing plak skrg sbb x berapa nk lapang tp nk hiburan gitu..so lyn sket2 every week secara konsisten la plak sesuai kot..haha

wima Publish time 3-3-2021 04:21 PM

xyla73 replied at 3-3-2021 12:30 PM
Lupa nak suggest lagi satu drama..lovestruck in the city tu pun best jugak kalau uols more into sl ...

btw..tenkiu uols tolong suggest..

drama ni mmg iols try tgk lps abih layan true beauty baru ni..tp epi 1 n 2 agak slow..asik tertidur tgk..xtau la bile plak nk sambung..
nnti try layan balikla..sbb uols ckp best..
sbb br scene perkenalkan watak2 kan..so agak boring..so kena bertabahla lps ni..

wima Publish time 3-3-2021 04:25 PM

mbhcsf replied at 3-3-2021 01:32 PM
okay

ade TRUE BEAUTY - enjoy Im Jugyeong HAHAHAHAHAHAHAH hmmm....and she drives the two bys cr ...

iols enjoy layan true beauty...even drama cintan cintun budak sekolah..haha

mr.queen mcm x minat uols...
first sbb drama saeguk..
second sbb drama tukar watak ni..perempuan jd laki..laki jd perempuan..haha

btw tq for suggestion..
as for now..iols start layan vincenzo ni dulu la..
tgk thread ni pun aktif je..so syok la nk komen2 nnti..haha

xyla73 Publish time 3-3-2021 05:05 PM

wima replied at 3-3-2021 04:18 PM
aah...x pernah tgk uols..
iols suka je dia..kenal dr running man je..
suka sbb dia nmpk cerdik.. ...

jomlah layan sisyphus uols..
hero genius tapi sengal...
uols x pernah tgk kan dia bawak watak sengal gitu...

heroin i prefer dia dlm sisyphus drpd MoA...
dlm MoA dia lembik tapi dlm sisyphus bolehlah diterima sebab dia memang lagi sesuai bawak watak lasak2 gitu...
jengahlah benang sana sebab iols dah taruk byk info termasuk teori2...
citer tu uols x boleh tgk sorang2 nanti x faham...kena discuss dgn org lain..

mbhcsf Publish time 3-3-2021 06:35 PM

Edited by mbhcsf at 23-3-2021 06:24 PM

wima replied at 3-3-2021 04:25 PM
iols enjoy layan true beauty...even drama cintan cintun budak sekolah..haha

mr.queen mcm x mina ...
hahaha....u enjoy true beauty...i enjoy till im jugyoeng tubuat aanoying sangat i was like eeeee...hmm cant deal with immaturity at that level i dah macam eee berbulu laaa....



with Cassano ni idunno - somthing hasdrawn my attention to it , i dunno why i like it, but there is no rhyme nor reason as to why i like it but yes i like itso iam looking forward to these dual epi drama ...

tak pe , i am sure you can cari cari drama yg makes u feel u are looking forward to it

oh tengok tak tale of the nine tailed? tu pun hahaaha nice lah lite lite drama...

okay jugaks tu...

mbhcsf Publish time 3-3-2021 06:39 PM

wima replied at 3-3-2021 04:25 PM
iols enjoy layan true beauty...even drama cintan cintun budak sekolah..haha

mr.queen mcm x mina ...

mr queen ialah period drama yg sempoi hahahahahahahahahah

dia ade soul sawwpig tapi process tu reverse balik in epi 7 , 8 bila mana suara dan memori the queen gushes back to her own jasad , so apa yg kita lihat episode 9,10 ke atas ialah so yong sebab kalau tak, Bong Hwan si lelaki tu akan matilah sebba ruh tak ada kat badan dia and so yong akan terkejut dia pregnant lah...tiberzzz hahahah

tapi tak pe...kawan i pun tak minat mr queen siap skip epi 1 - ke epi 10 terus last2 tanya - apa kene queen tu ye - lelkai ke perempuan , u raseeeeee kalau dah skip ...skip hahahah

wima Publish time 3-3-2021 08:42 PM

xyla73 replied at 3-3-2021 05:05 PM
jomlah layan sisyphus uols..
hero genius tapi sengal...
uols x pernah tgk kan dia bawak watak se ...

ok..nnti iols try..
lama x layan drama ongoing ni..
lyn 2 bijik sekali rsnya still bleh handle...haha..

byk sbnanya drama yg dh abis dlm list nk lyn..tp ntahla..x rs nk layan plak..rs nk carik geng plak tgk..

wima Publish time 3-3-2021 08:44 PM

mbhcsf replied at 3-3-2021 06:35 PM
hahaha....u enjoy true beauty...i enjoy till im jugyoeng tubuat aanoying sangat i was like eeeee ...

nine tailed tu tgk tp x habis..huhu..

mmg byk btul drama thn lepas yg tgk halfway..
fokus terganggu..
bile dh stop..nk lyan semula mmg x la..
so move on jela drama lain..haha

wima Publish time 3-3-2021 08:48 PM

mbhcsf replied at 3-3-2021 06:39 PM
mr queen ialah period drama yg sempoi hahahahahahahahahah

dia ade soul sawwpig tapi process tu...

yup..iols pun ada membe yg enjoy gile mr.queen even dia jenis x mudah terhibur..taste masing2 kan..

yup..klau dh skip2 sampai gitu..move on jela..drama korea ada banyak gile n genre pun pelbagai..xyah siksa diri kan..haha

watie79 Publish time 3-3-2021 11:37 PM

Ohoiii...terjebakngan quassano nih jugaktak sabar ep 5..

watie79 Publish time 3-3-2021 11:39 PM

Ohoiii...terjebakngan quassano nih jugaktak sabar ep 5.. sampai google translate lah nak dengar pronounciation italian cassano nih

mbhcsf Publish time 4-3-2021 12:17 AM

watie79 replied at 3-3-2021 11:39 PM
Ohoiii...terjebakngan quassano nih jugaktak sabar ep 5.. sampai google translate lah nak dengar...

hahaha

the Game 's afoot - common then La Dolce Vita....
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16
View full version: [tvN/Netflix] Vincenzo - Song Joong Ki, Jeon Yeo Bin, Ok Taecyeon


ADVERTISEMENT