wajibalQuyub Publish time 19-3-2021 10:37 AM

Celcom ada masanya tersedak2 jugak line nya

trunks Publish time 19-3-2021 06:52 PM

wajibalQuyub replied at 19-3-2021 10:37 AM
Celcom ada masanya tersedak2 jugak line nya

betul tu awak,dia ikut waktu juga,kalau waktu orang paling banyak guna pukul 7 malam hingga 1 pagi
lembab juga.hampeh

rajamoney Publish time 19-3-2021 07:31 PM

unifi bebas prepaid mmg killer

pas unlimit tu skali ngn unlimit hotspot tethering

laju pun laju

coverage makin bagus bila dah 2021

mungkin da bnyk install tiang

yg lain2 tu pak lawak je

trunks Publish time 19-3-2021 09:01 PM

rajamoney replied at 19-3-2021 07:31 PM
unifi bebas prepaid mmg killer

pas unlimit tu skali ngn unlimit hotspot tethering


bolehlah nak buat geli2 orang kata dari tak ada hehe

rajamoney Publish time 19-3-2021 09:06 PM

trunks replied at 19-3-2021 09:01 PM
bolehlah nak buat geli2 orang kata dari tak ada hehe

bahasa kasaunya cenggitu la

tp ikut pnggunaan

kalau jenis kaki gayut sbb bisnes

guna posped unlimit call

kalau jnis kaki donlod dan bidio

leh la guna prepaid

ini bkn iklan ye trunks

ini aku ribiu pecuma selaku pngguna

meksis mmg out la skang

penah cuba altel

altel ni konsep dia abis kuota makan duit

meksis ni mulia la sikit

abis kuota ada expiry pass dia

tkde la makan duit

tp itu hari aku tesilap tukar plan unlimit internet

terus tk leh aktif 365

tu yg istiqomah dngn bebas prepaid ni

lgpun aku ni pengguna streamyx

dok tunggu free upgrade unifi lite tk jugak jadinya

dah 2021 da ni

trunks Publish time 19-3-2021 09:13 PM

rajamoney replied at 19-3-2021 09:06 PM
bahasa kasaunya cenggitu la

tp ikut pnggunaan


wah gila tak boleh guna dah 365? rugi gila ni,tapi bukan
semua simkad dapat option itu, sim kad lama aje ada
saya dah berapa bulan tukar ke plan unlimited
tu Maxis,puas hatila juga,sebab guna quote banyak tiap bulan
kalau dulu2,tak ada plan ni,manjangla topap aje quota
habis duit kaedahnya..

tempat saya ni pun baru aje dapat unifi.dah 'puluh tahun' request
streamix 1mbps lembab gila ,tapi tak tau la sekarang ni
awak guna 8 mbps ke

rajamoney Publish time 19-3-2021 09:18 PM

trunks replied at 19-3-2021 09:13 PM
wah gila tak boleh guna dah 365? rugi gila ni,tapi bukan
semua simkad dapat option itu, sim kad l ...

plan unlimit ni rasanya suma telco provide

bawah arahan kerajaan

yg monthly

sblum covid

prepaid bebas tu tk bg plan monthly pass

kalau bg pun tunggu time raya

dia bg weekly je dngn harga rm20

sbb wfh punya hal

gomen suntik la apa yg patut kt telco

kalau ikut telco ni dah boleh buat da unlimit plan monthly tanpa gomen punya arahan

bknnya tk buat untung

shareholder telco tamak

org tamak selalu rugi

ye simkad lama la pakai 2007

apa tah nama plan tak ingat

boleh aktif 365 hari

penat nk topup hidup


meijimeijiji Publish time 8-5-2021 12:03 PM

Nak tumpang tanya sikit, baru ni npk FB byk yg share dgn tu golongan B40 blh dpt telefon percuma dgn telco, ni mcm mana blh dapat?

xinyi332 Publish time 8-5-2021 12:44 PM

meijimeijiji replied at 8-5-2021 12:03 PM
Nak tumpang tanya sikit, baru ni npk FB byk yg share dgn tu golongan B40 blh dpt telefon percuma dgn ...

U blh dgn telco anda, app atau website ataupun u nak tukar telco then check dengan celco tu
Senang jer

trunks Publish time 8-5-2021 03:22 PM

meijimeijiji replied at 8-5-2021 12:03 PM
Nak tumpang tanya sikit, baru ni npk FB byk yg share dgn tu golongan B40 blh dpt telefon percuma dgn ...

baca sini dulu

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1250052&extra=page%3D1

meijimeijiji Publish time 9-5-2021 10:33 AM

trunks replied at 8-5-2021 03:22 PM
baca sini dulu

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1250052&extra=page%3D1

Terima kasih! Ni mmg tlg byk. Dpt fon percuma dgn data yg lb murah

Maniaso Publish time 9-5-2021 11:13 AM

Daftaran sampai bila ya ni? Nak daftar utk ibu tapi sekarang MCO susah sikit perlu arrange skiit masa

trunks Publish time 10-5-2021 01:57 AM

Maniaso replied at 9-5-2021 11:13 AM
Daftaran sampai bila ya ni? Nak daftar utk ibu tapi sekarang MCO susah sikit perlu arrange skiit mas ...

ni

pendaftaran dibuka dari 5 Mei hingga 31 Julai 2021.

grucylu Publish time 10-5-2021 09:14 PM

xinyi332 replied at 8-5-2021 12:44 PM
U blh dgn telco anda, app atau website ataupun u nak tukar telco then check dengan celco tu
Sena ...

Ni semua telco ada ke yg tertentu jer? I pakai Celcom ni kalau ada best la
MCO lagi nak dpt satu utk anak belajar

Maniaso Publish time 10-5-2021 09:54 PM

trunks replied at 10-5-2021 01:57 AM
ni

pendaftaran dibuka dari 5 Mei hingga 31 Julai 2021.

Thanks ya! Adui MCO lagi susah la ni tapi syukur la blh dpt fon percuma dan juga dat murah
I pakai Celcom so hanya perlu daftar dgn Celcom betul?

trunks Publish time 10-5-2021 11:57 PM

Maniaso replied at 10-5-2021 09:54 PM
Thanks ya! Adui MCO lagi susah la ni tapi syukur la blh dpt fon percuma dan juga dat murah
I pa ...

wah layak ye dapat phone? syabas betty.. hehe tentang cara daftar tu
awak kena call tu celcom tanya direct.

chevrole Publish time 18-5-2021 04:40 PM

Tengok banding dengan telco lain celcom punye phone offer lagi better, telco lain punya semua lebih kurang je. Kalau aku claim celcom je la, line pun kat mana - mana okay.

evonvon Publish time 29-6-2021 09:31 PM

tktau la bgi korang cmne tpi so far aku guna celcom dari dulu mmg elok je xde mslh yg cikai2 ni..
kalau x silp dri zaman sekolah dh guna celcom

kelaut23 Publish time 29-6-2021 09:35 PM

dah 2021 dah tapi aku masih lgi x jumpa telco yg betul2 suitable untuk student. sebab internet rata2 mahal. yg ada bantuan pulak lambat line dia

lancang59 Publish time 30-6-2021 10:08 PM

kelaut23 replied at 29-6-2021 09:35 PM
dah 2021 dah tapi aku masih lgi x jumpa telco yg betul2 suitable untuk student. sebab internet rata2 ...

actually banyak je telco yg berbaloi skrg since kita ni pun dah msuk 2021. contohnya celcom, lagi2 malaysia nk upgrade ni kan..
kena ambik tau pasal pakej terbaru diorng tu


Pages: 1 [2] 3
View full version: Perbandingan 8 pelan prabayar Internet unlimited di Malaysia