trunks Publish time 17-12-2020 08:18 PM

Realme Smart TV,dilengkapi Android TV

Realme Malaysia hari ini mengumumkan bahawa TV pintar pertama mereka, Realme Smart TV akan mula dijual di Malaysia pada 22 Disember 2020. Hari pertama jualan ini diadakan bersama Hari Jenama Super Realme di Shopee.Jualan pada hari pertama ini dibuat secara eksklusif di Stor Rasmi Realme di Shopee. Selain itu, Realme turut mengadakan promosi istimewa pada jualan hari pertama ini, iaitu diskaun sebanyak RM200. Tidak pula dinyatakan sama ada ia jualan terhad, atau untuk sepanjang hari.







[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-harga-promosi-32.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-harga-promosi-43.jpg
Terdapat dua saiz Realme Smart TV yang akan mula dijual di Malaysia pada 22 Disember kelak. Harganya semasa promosi diskaun RM200 adalah seperti berikut:

[*]Realme Smart TV 32-inci – RM899 RM699
[*]Realme Smart TV 43-inci – RM1,499 RM1,299
SpesifikasiTV pintar Realme ini menggunakan sistem operasi Android TV, bermakna pelbagai aplikasi dari Google TV Playstore boleh dipasang dan dijalankan di dalamnya. Antara aplikasi yang boleh digunakan adalah Netflix, YouTube, Facebook, Spotify, iflix dan banyak lagi.





https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-004-Android-TV-1024x576.jpgRealme Smart TV 32″ memiliki skrin berukuran 80cm, dengan resolusi 1366×768. Manakala Realme Smart TV 43″ dipasang skrin 108cm dengan resolusi HD Penuh 1920 × 1080. Lain-lain perkara adalah sama antara kedua-dua TV ini.
Kuasa pemproses TV pintar ini digerakkan oleh pemproses ARM Cortex A53 4-teras, bersama GPU Mali-470 MP3 yang menyokong teknologi Chroma Boost. Ia dipadankan dengan RAM 1GB dan storan dalaman 8GB. Sistem bunyi TV ini diuruskan oleh empat pembesar suara stereo berkuasa 24W, dengan teknologi Dolby Audio.

[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-005.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-006.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-007.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-008.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-009.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-010.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-011-1024x682.jpg
Alat kawalan jauh dilengkapi butang khas Netflix dan YouTube, serta butang Google Assistant. Ini membolehkan kawalan dan carian dibuat menggunakan suara.Untuk sambungan, Realme Smart TV memiliki 3 port HDMI, 2 port USB, port AV, port LAN, port Digital Audio SPDIF dan antena. Ia juga boleh bersambung ke internet secara Wifi 2.4Ghz, serta aksesori secara wayarles dengan bluetooth 5.0, serta menyokong Cast untuk memancar paparan dari telefon ke TV.


[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-003-1024x607.jpg
[*]https://bm.soyacincau.com/storage/2020/12/201217-Realme-Smart-TV-002-cast-1024x683.jpg
Maklumat lanjut berkenaan TV ini boleh didapati di laman produk Realme Smart TV.
Realme] sumber

--------------

saya masih suka tv melengkung tu
kalau boleh nak upgrade ke 85 inch

AceHand Publish time 17-12-2020 09:02 PM

Hmmm...

Edited by AceHand at 17-12-2020 09:29 PM

[AceHand SPECTaceLAR]

Macang nak test market jer dulu ni... Spesifikasi dia rendah jer...


Jizzz... Klong! Klong!

trunks Publish time 17-12-2020 09:09 PM

AceHand replied at 17-12-2020 09:02 PM
Macang nak test market jer dulu ni... Spesifikasi dia rendah jer...




harga yang 43 inch pun   RM1,299 siap diskaun 200rm tu
bolehlah nak beli kot siap dah tak payah beli androix box dah tu
sesambil makan burgerkingboleh tengok tv :lol:

AceHand Publish time 17-12-2020 09:18 PM

Hmmm...

Edited by AceHand at 17-12-2020 09:28 PM

trunks replied at 17-12-2020 09:09 PM
harga yang 43 inch pun   RM1,299 siap diskaun 200rm tu
bolehlah nak beli kot siap dah tak payah b ...
[AceHand SPECTaceLAR]

Sebab tu kata nak test market jer... Lepas ni kalau talibiseng macang ni dah meluas... Alamatnya ke arah melingkop lar TV box tu... Astro pong lagi terkesang...


Jizzz... Klong! Klong!

syaeyedan Publish time 18-12-2020 04:02 PM

masih low spec. quality screen hanya 1080p. kalau 2k screen ok jugak..yg 4 speaker tu je ok..

trunks Publish time 19-12-2020 03:19 AM

syaeyedan replied at 18-12-2020 04:02 PM
masih low spec. quality screen hanya 1080p. kalau 2k screen ok jugak..yg 4 speaker tu je ok..

betul tu,kalau sayala nak beli TV baru,mesti yang kita kena upgrade
yang kita ada sekarang,terutama daripada segi high quality gambar
dan size

Macedonia Publish time 25-3-2021 06:00 PM

Realiti menunjukkan bahawa, dengan teknologi yang maju dan kehidupan manusia moden yang sibuk, orang mempunyai waktu yang lebih sedikit sehingga telefon pintar secara beransur-ansur menggantikan peranti seperti televisyen. Ini sangat mudah kerana penyedia perkhidmatan membuat aplikasi untuk menonton TV dalam talian di telefon bimbit yang sangat mudah dan senang ditonton kapan saja, di mana sahaja.

trunks Publish time 25-3-2021 10:44 PM

Macedonia replied at 25-3-2021 06:00 PM
Realiti menunjukkan bahawa, dengan teknologi yang maju dan kehidupan manusia moden yang sibuk, orang ...

ya betul, cuma bukan semua orang ada citarasa yang sama kan hehe
macam saya,saya lebih suka menonton Tv di big screen di rumah
malah main game pun sama tidak sama sekali guna Smarthone

walaubagaimana pun.Smartphone sudah jadi keutamaan sekarang
tak makan pun tak apa,asal kan ada smartphone dan internet
unlimited quota

eddyann Publish time 8-8-2021 01:07 PM

tv2 jenama yang tak popular macam xiaomi ni semua kena pastikan warranti panjang minimum 3 tahun. jenama tak popular ni alat ganti bukan senang dapat, kalau jenama popular yang biasa orang guna samsung/sony/panasonic/lg tu semua alat ganti pasaran baru atau terpakai banyak dan mudah cari. kritikal waktu habis warranti.

kitmal9545 Publish time 25-9-2021 12:53 PM

yang tak popular...nasib tak baik..pakai buang huhuhu
Pages: [1]
View full version: Realme Smart TV,dilengkapi Android TV