Meiizu Publish time 14-3-2019 02:19 PM

suka tak fresh flower dlm bilik

Edited by Meiizu at 14-3-2019 02:25 PM

suka tak fresh flower dlm bilik?
i sukeerrrr u ollsss.
balik keje bukak pintu ..terus teersenyum nmpk bunga tu i letak kat bawah tepi langsir jer.

selang sehari cek air, cut sikit end stems,
ohhh hancurkan panadol dlm air tu..
i jarang bukak tingkap bilik. selalu on aircond. boleh tahan 2weeks.
share lah if ada tips lain.

ohh btw, kl ni beli bunga murah kat mana?
ni kat cameron 3pack leh rm10 je...i tak expect lah nak rm10. takde ngada2 nak rose je ke tulip...asalkan bunga tu campur2 , byk color ..i ok je.berseri sikit room kita kannn
please share korang beli bunga murah kat mana?
sebulan dah ni takde bunga ....semlm nmpk aci jual bunga kat tepi shell. belum lagi stop beli, entah lah dia jual berapa...ke yg tu utk org sembahyang ? ahahahahah serius kuil tak jauh pun




noraidil_06 Publish time 18-3-2019 04:22 PM

Edited by noraidil_06 at 18-3-2019 06:07 PM

Iols sll beli bunga aci jual. Mmg utk sembahyang derang. Tp x wangi la

noraidil_06 Publish time 19-3-2019 11:58 PM

This is fm my own small garden

noraidil_06 Publish time 20-3-2019 12:00 AM

That one beli kt dpn kuil.
Kuil tu kalau musim raya, derang jual extra flowers, sbb ade permintaan.

noraidil_06 Publish time 20-3-2019 12:01 AM

Nanti kalau jumpa lg gambar2 dlm fb iols,iols post sini

lil_sparky Publish time 24-3-2019 11:25 AM

noraidil_06 replied at 19-3-2019 11:58 PM
This is fm my own small garden

berseri tol bilik kalau ada bunga mcmni

iznanaziz Publish time 17-4-2019 09:32 AM

i tak suka, nnt nyamuk

potpetpotpet Publish time 17-4-2019 10:00 AM

i suka lily!
masuk je bilik bau semerbak..
and lily blh tahan sampai seminggu.
u should try :loveliness:

Meiizu Publish time 19-4-2019 09:47 AM

noraidil_06 replied at 20-3-2019 12:01 AM
Nanti kalau jumpa lg gambar2 dlm fb iols,iols post sini

roses sekuntum rm2.50 ...sehari lepas beli kembang sikit je terus menunduk ke bawah...aalaaaa tak tau kenapa :'(


Meiizu Publish time 19-4-2019 09:49 AM

iznanaziz replied at 17-4-2019 09:32 AM
i tak suka, nnt nyamuk

1st picture tu kemain merimbum i beli bunga sebab borong kat cameron...takde nyamuk.ok ..nasib baik

Meiizu Publish time 19-4-2019 09:49 AM

potpetpotpet replied at 17-4-2019 10:00 AM
i suka lily!
masuk je bilik bau semerbak..
and lily blh tahan sampai seminggu.


dah 3 florist shop i pegi takde lily

noraidil_06 Publish time 19-4-2019 09:52 AM

Meiizu replied at 19-4-2019 09:47 AM
roses sekuntum rm2.50 ...sehari lepas beli kembang sikit je terus menunduk ke bawah...aalaaaa tak...

Memang ade yg ni. Mmg x kn kembamg sampai sudah. Orang kata, sbb usia dia mmg belum patut berkembang. Tp peniaga sibuk nak jual. Kalau hr raya i sll terkena.

noraidil_06 Publish time 19-4-2019 09:54 AM

iznanaziz replied at 17-4-2019 09:32 AM
i tak suka, nnt nyamuk

Eh x de lah. Ok je. At one time i ade sampai 100 pots of roses. Ok je.

I nk spam my roses jap

noraidil_06 Publish time 19-4-2019 10:01 AM

Biasa i biar dia berkembang sehari-dua then baru potong letak dlm rumah.

noraidil_06 Publish time 19-4-2019 10:23 AM

Another one

green~tea Publish time 30-4-2019 03:25 PM

Lee Wah Florist kat tepi Pasar Seni is the cheapest one...

Floristika Bangsar pun reasonable tp takleh lawan rega lee wah florist tu...

kat situ ada jual cam ubat spray2 kat bunga supaya segar lebiih lama...


and for me.. i love the smell of EO.. so i always diffuse EO wangi2 dalam bilik tido.. but no more than 2 drops per day la.. kalo buh byk2 pun bukan dpt extra wangi pun, and diffuser bleh cepat rosak sbb clog

green~tea Publish time 30-4-2019 03:31 PM

Edited by green~tea at 30-4-2019 03:32 PM

handbouquet sis... DIY dengan kawan i...beli kat lee wah fresh flower and cantum2 sendiri

Meiizu Publish time 17-6-2019 11:50 AM

green~tea replied at 30-4-2019 03:25 PM
Lee Wah Florist kat tepi Pasar Seni is the cheapest one...

Floristika Bangsar pun reasonable tp t ...

baru try EO ...dah 2bulan ni puas ati

Meiizu Publish time 17-6-2019 11:52 AM

Edited by Meiizu at 17-6-2019 11:54 AM

1st time beli & puas ati ..brand dnaturel.com. jalan2 kat mall berkenan nak try.
2bulan dah drop dlm air humudifier, nanti nak beli bau lain plak




chip92 Publish time 17-6-2019 03:55 PM

teringin tapi malas jaga :'(
Pages: [1] 2
View full version: suka tak fresh flower dlm bilik