noraidil_06 Publish time 27-2-2019 01:47 AM

Mengambil alih restaurant mamak. Tips dan nasihat diperlukan

Edited by noraidil_06 at 27-2-2019 01:49 AM

Sy n bisnes partner ada hasrat nk buka kedai mamak di sebuah negeri di pantai timur.

Setelah berbincang dengan consultant, dia nasihatkan i utk ambil-alih perniagaan sedia ada.
Dia ckp to run a new restaurant with fully foreign workers (Indian muslims) kena run bisnes for at least 6 mths.

I dont have 6 mths. I wanna it fast fast fast.

Ni dengan rendah diri nk mintak nasihat korang, ape yg sy perlu lihat semasa pengambilalihan sesebuah kedai makan.

Meiizu Publish time 21-3-2019 03:25 PM

takde org bisnes nak komen kot nihh...semua makan gaji sambil lelayan porum

noraidil_06 Publish time 21-3-2019 05:25 PM

Meiizu replied at 21-3-2019 03:25 PM
takde org bisnes nak komen kot nihh...semua makan gaji sambil lelayan porum

Hahahahaha tu la pasal

hanis6969 Publish time 8-4-2019 01:53 PM

tngok sape pesaing keliling..kaedah pe yg dia gunakan utk make sure kedai awk bakal ttup....kedai makan nak ke xnak ke awk mesti de pendinding..trlalu bnyak musuh...tp cari la pe dinding cara islam..sbb makanan tu jd darah daging kan..klau bg makanan dr sumber yg meragukan xelok la utk org yg makan..
Pages: [1]
View full version: Mengambil alih restaurant mamak. Tips dan nasihat diperlukan