vectorism Publish time 12-2-2019 06:09 PM

15 Photo Editor Online Percuma Terbaik

Edited by vectorism at 12-2-2019 06:11 PM

Nak edit gambar mesti nak kene photoshop ke..?Tak perlu..

Nak edit gambar mesti nak install grafik apps ke..?
Tak perlu..

Nak edit gambar mesti nak guna pc ke..?
Tak semestinya..

Habis macamana..?
Guna Free Online Photo Editor {:1_132:}

Syarat free online photo editor ni mestilah:

[*]percuma
[*]guna online - tak perlu install app
[*]boleh terus guna tanpa daftar & login (seboleh2nya)

Ok meh kita tengok senarai 15 Photo Editor Online tersebut..
saya tunjuk beberapa, selebihnya sila ke sumber website yang review tersebut ok..


1.Pixlr

https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/Pixlr-Free-Online-Photo-Editor-768x586.jpg


[*]Daftar / Login : Tak perlu
[*]Text / Fonts : Ya
[*]Pro: Interface yg seolah2 seperti Photoshop (Photoshop user’s friendly).
[*]Con: Iklan bannernya memenuhi 1⁄4 dari screen, jadi ia mengurangkan size artborad anda.


2.Ribbet

https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/Ribbet-Free-Online-Photo-Editor-768x586.jpg


[*]Registration / Login : Not necessary
[*]Text / Fonts : Ya & menerima System Fonts pc anda.
[*]Pro : Feature-rich Free Online Graphic Editor yg boleh menggantikan Photoshop, serta menerima image dari webcam.
[*]Con : Beberapa Premium features dilocked sebab ia minta anda upgrade (ke versi berbayar).


3.Canva

https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/Canva-Free-Online-Photo-Editor.jpg


[*]Daftar / Login : Tak perlu, boleh guna terus.
[*]Text / Fonts : Tiada
[*]Pro : Tiada iklan..!! (hanya iklannya sendiri), mudah & simple.
[*]Con : Terlalu basic, hanya beberapa ready-made filters.


4.Adobe Photoshop Express Editor

https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/Photoshop-Express-Free-Online-Photo-Editor-768x583.jpg


[*]Daftar / Login : Tak perlu.
[*]Text, Fonts : Ya, tapi terlalu sedikit.
[*]Pro : Sedara Photoshop, standard laa kan.. :lol:
[*]Con : Hanya format JPEG saja..!! Upload source terhad..!! Fungsi pon sangat terhad kalau dibandingkan dengan full Photoshop version.


5.Crello

https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/Crello-Free-Online-Graphic-Editor-768x586.jpg


[*]Daftar / Login : Tak perlu bila sedang guna, TAPI kene Daftar & Login bila nak Save, Download artwork anda.. :sweat3:
[*]Text, Fonts : Ya
[*]Pro : Tiada iklan..!! Photo Editor & Graphic Editor dalam satu, cuma pilih fungsi melalui design template. Menyokong keyboard shortcut.
[*]Con : Kene Daftar & Login untuk Download, Save & Share artwork, walaupon masa sedang guna tak perlu daftar / login.


6.iPiccy


https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/iPiccy-Free-Online-Photo-Editor.jpg


[*]Daftar / Login : Tak perlu, boleh terus guna & save tanpa perlu daftar / login.
[*]Text, Fonts : Ya, tersembunyi dalam ‘Layer tool’.
[*]Pro : Salah satu Photo Editor yg memiliki tools yg pelbagai seperti 'Vector Mask shapes', Before & After effect preview, Layers, dll.
[*]Con : Terlalu kurang sampai tak tahu apa kekurangannya {:1_141:}


7.Befunky


https://vectorise.net/wp-content/uploads/2018/08/Befunky-Free-Online-Photo-Editor-768x586.jpg


[*]Daftar / Login : Tak perlu, boleh terus guna & save artwork anda.
[*]Text, Fonts : Ya, text ada 'extra adjustment' macam pro version editor.
[*]Pro : Boleh tambah font dari pc anda (kalo anda guna pc laa). Ada 'History panel' untuk memudahkan proses 'Undo'. Interface style yg Professional.
[*]Con : Banyak 'ready-made features' yg dilocked.. nak suruh anda guna yg paid version.


8. dan seterusnya hingga 15, sila ke sumber rujukan ↓
15 Photo Editor Online Percuma Terbaik


Kalau anda guna yang lain dari 15 list tersebut, mohon kongsikan juga editor yg anda guna tu (yg free online aje ek') dan pendapat anda..


Bigpage Publish time 7-3-2019 10:24 PM

Thanks for sharing~:lol:

juli4n4 Publish time 22-3-2019 04:10 PM

thank you! berguna ni!

trunks Publish time 26-3-2019 04:23 AM

kalau tak ada Photoshop,berguna juga online photo editor ni..
cuma saya lebih suka photoshop..alah
guna saja portable..file kecil sahaja

myadlan Publish time 21-7-2019 09:43 AM

Mantap list ni. Saya pun ada buat juga review saya guna software2 untuk buat design untuk bahan marketing online ni.

Nanti saya nak tambah list dalam artikel saya ni.

rebecca5 Publish time 5-8-2019 01:33 PM

Edited by rebecca5 at 6-8-2019 01:50 PM

I have tried PixLr, it is fun while editing pictures using this application. I have tried all filter of application you can find my art on mykfcexperience portal.

rubab Publish time 1-10-2021 08:30 PM

BeatColor Publish time 21-1-2022 11:51 AM

Edited by BeatColor at 21-1-2022 11:52 AM

Thank you for your recommendation. As a professional Real Estate Photo Editing provider, I'm mostly using Adobe Photoshop. Besides, you can also try Photolemur, Aurora HDR, PIXLR, PicMonkey, which is the top Favourite For A Quick & Easy Edit Real Estate Photo Editing Software

BeatColor Publish time 21-1-2022 11:54 AM


<a href= "https://beatcolor.com/blog/real-estate-photo-editing-software-for-a-quick-and-easy-edit/" > Real Estate Photo Editing Software </a>
Pages: [1]
View full version: 15 Photo Editor Online Percuma Terbaik