green~tea Publish time 14-1-2019 10:23 AM

Edited by green~tea at 14-1-2019 10:38 AM

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjywaXSmezfAhUIro8KHVPkBWgQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.tokopedia.com%2Figbeautykitshop%2Fmaybelline-instant-age-rewind-eraser-dark-circle-treatment-concealer&psig=AOvVaw2zPW3izORmcI4kEnZtOXiq&ust=1547518441524661

https://gd.image-gmkt.com/MAYBELLINE-MAYBELLINE-INSTANT-AGE-REWIND-ERASER-DARK-CIRCLES-TREATMENT-CONCEALER/li/875/793/664793875.g_400-w_g.jpg
i suka concealer ini sgt mudah apply.. yang penting kena beli yang 1 shade lighter dari ur skin tone...dab2 and blend dgn jari manis... jangan sapu2 tonyoh.. enough dgn dab2 je... skang dekat watson purchase with purchase dalam RM16 je kot... murah and berbaloi la beli

and the texture pun nice.. dia tak sink in ur wrinkle line area mata.. so garis2 kedut pun tak obvious

noraidil_06 Publish time 16-1-2019 09:14 PM

@jiha1602 kat sini. Hehehehehe. Sorry susahkan pencarian uols.
Nanti akk update skincare mur mur ye

jiha1602 Publish time 16-1-2019 09:24 PM

Check in. Pasni nnt free2 jiha nak share skincare n makeup yg jiha guna. Sume mur2 beli kat watson or guardian je.

jiha1602 Publish time 16-1-2019 09:26 PM

hotmak replied at 10-1-2019 08:15 PM
holy grail, hada labo premium lotion, rm40++ time guardian sale

micellar water rm10, tapi j ...

Sis share oil cleanser yg oke n murah la. Tgh mencari tak tahu yg mana berbaloi. Hada labo pny oil cleanser mahal. Nak beli takut tak serasi.

noraidil_06 Publish time 16-1-2019 09:28 PM

jiha1602 replied at 16-1-2019 09:26 PM
Sis share oil cleanser yg oke n murah la. Tgh mencari tak tahu yg mana berbaloi. Hada labo pny oil ...

Akk x pakai oil cleanser. Jap tag forumer ni kut dia pakai @zu_nia @hotmak
Akk pakai micellar water eversoft& cleanser eversoft.
Nanti akk snap.

green~tea Publish time 16-1-2019 11:47 PM

noraidil_06 replied at 16-1-2019 09:28 PM
Akk x pakai oil cleanser. Jap tag forumer ni kut dia pakai @zu_nia @hotmak
Akk pakai micellar wat ...

iols baru bertukar ke cleanser eversoff... best la so far.. nnti lepas habis all makeup remover nak try micellar water dia plak

noraidil_06 Publish time 17-1-2019 12:56 AM

green~tea replied at 16-1-2019 11:47 PM
iols baru bertukar ke cleanser eversoff... best la so far.. nnti lepas habis all makeup remover na ...

Best noks.
Alaaa iols kesian kt follower thread ni yg part 1.
Tergagau mencari.
How i wish i can tag all of them

noraidil_06 Publish time 17-1-2019 01:03 AM

@jiha1602

Ni micellar water & cleansing serum.
Murah2 je

hotmak Publish time 17-1-2019 06:49 AM

jiha1602 replied at 16-1-2019 09:26 PM
Sis share oil cleanser yg oke n murah la. Tgh mencari tak tahu yg mana berbaloi. Hada labo pny oil ...

i guna nutox je, ok lah jgk nak cuci mekap tu, tapi tang maskara taktau ok ke tak sebab jarang mekap mata, takat foundation, powder semua ok :)

hotmak Publish time 17-1-2019 06:50 AM

green~tea replied at 16-1-2019 11:47 PM
iols baru bertukar ke cleanser eversoff... best la so far.. nnti lepas habis all makeup remover na ...

yg mana satu, nak gambar please, nak jgk lawa :lol:

zu_nia Publish time 17-1-2019 07:53 AM

noraidil_06 replied at 16-1-2019 09:28 PM
Akk x pakai oil cleanser. Jap tag forumer ni kut dia pakai @zu_nia @hotmak
Akk pakai micellar wat ...

Ha ah memang pakai oil cleanser tuk remove makeup. Tapi penah pakai yg sephora and nutox jea. Yg nutox a bit bau hehehhe macam nuts jea. Tapi2 lama dh immune dengan bau nya. Oil cleanser brand lain x penah pakai. Nie pun nak abis. Eyeing on hada labo punye tapi tengok dulu.

jiha1602 Publish time 17-1-2019 09:34 PM

Nak try gune oil cleanser tp bnyk review keluar bump after pakai.
Eversoft dulu suke guna cleanser dia yg besar tu avacado ke apentah masa sekolah dulu.

noraidil_06 Publish time 26-1-2019 12:48 AM

Watson & Guardian sale ye adik.
Td kaka gi dua2. Beli mcm2, x sampai rm120 pun damage.

Yg ni rm10 each watson.

noraidil_06 Publish time 26-1-2019 12:50 AM

Ni kaka beli kt Guardian.
Lotion dr rm22 jd rm12.
Yg lain2 semua cut 50%

hotmak Publish time 28-1-2019 12:35 PM

semalam beli simple oil cleansing, rm24 tak silap, sebab guardian ada 40% less, dah try smlm best jgk, yg penting tak pedihkan mata dan tak rasa sticky mcm nutox

noraidil_06 Publish time 28-1-2019 01:48 PM

hotmak replied at 28-1-2019 12:35 PM
semalam beli simple oil cleansing, rm24 tak silap, sebab guardian ada 40% less, dah try smlm best jg ...

Dah abiskan.sale? Sobs sobs sobs

hotmak Publish time 28-1-2019 02:01 PM

noraidil_06 replied at 28-1-2019 01:48 PM
Dah abiskan.sale? Sobs sobs sobs

dah :'( ada lg nak beli tapi guardian yg pergi smlm tu limited barangnya

noraidil_06 Publish time 31-1-2019 12:12 AM

Best lotion ni.
Harga asal rm20!++
Sale baru ni rm14

hotmak Publish time 31-1-2019 10:09 AM

guardian sale 40% haritu, saja try beli moisturizer essano, sebab terpengaruh dgn pah makeupbypapot, best jgk rasa, kulit rasa lembab tapi masa sama tak berminyak pun muka, tapi ni try pakai malam je sebab takut muka rupa kawah minyak

harga rm44 lepas sale, satu pump cukup satu muka, teringin exfoliater essano tapi tak habis baca review lg

noraidil_06 Publish time 27-2-2019 02:43 AM

@asteruk2

Alamak mod @bianglala terlepas satu thread ke sini.

Boleh move back to tips n pantang larang tak?
Tq so much
Pages: 1 2 [3] 4
View full version: Tips menjaga dan memilih skincare di bawah rm50