zu_nia Publish time 10-1-2019 06:31 AM

bulanbulat replied at 9-1-2019 09:44 PM
Yang ni pakai kalau kulit tengah irritable/berminyak. Lepas tu muka macam cool down.

Suka pak ...

Menarik nya yg nie. Ok masuk dalam list

Sasakim Publish time 10-1-2019 09:14 AM

bulanbulat replied at 9-1-2019 09:44 PM
Yang ni pakai kalau kulit tengah irritable/berminyak. Lepas tu muka macam cool down.

Suka pak ...

kena msk list beli ni huhu

aderaderker Publish time 10-1-2019 10:45 AM

Dulu gila memborong Freeman mask gak. Semua jenis ada.
Tapi sekarang guna ni je. :loveliness:

hotmak Publish time 10-1-2019 10:49 AM

KakaJah replied at 9-1-2019 11:33 PM
Haaa yg ini lerr. Akak cuma perchayaaa scrub ni je skrg hahaha. X payah dh beli mhalw clinique pastu ...

pakai hehari ke kakjah? kasar tak teksture dia :D

hotmak Publish time 10-1-2019 10:50 AM

tt kulit saja ke, ke penjagaan badan below rm50

holy grail saya hada labo premium lotion, wajib pakai 2x sehari

hotmak Publish time 10-1-2019 10:51 AM

noraidil_06 replied at 9-1-2019 10:51 PM
Biore tu sunscreen.yg tengah tu vaseline deodarant serum. Deodarant tu x sesuai dgn iols, x memasal...

biore suka yg putih, yg biru try muka jadi berminyak, yg pink ada bau wangi :'( tak suka ada bau2an kat muka

onexox97 Publish time 10-1-2019 12:00 PM

Semua kurang rm50

noraidil_06 Publish time 10-1-2019 01:00 PM

miu84 replied at 10-1-2019 12:23 AM
Iols loveeee biore sunscreen! Rega mesra purse (hehe) and yet it works! Daripada beli yg memahal t ...

Pakai yg murah berkesan ok je sis.
Dari pakai lancome estee lauder muka maintain tikus bendang. X nak la.
Tp sis x mampu la nk pakai mahal2.
Tu yg buka thread bwh rm50 ni.

Share la ur skincare yg mur mur

Kiah.comei Publish time 10-1-2019 04:26 PM

i swear by GINVERA Marvel Gel...
serius.. ia sangat berkesan dlm menanggalkan kulit mati kat muka or mana mana bahagian badan lah...

kat watson sekarang RM23.80 (ada sale).
kiah tak pakai hari hari sebab cell kulit mati memang tanggal, kalau rasa muka berkerak,boleh pakai hari hari la.... lepas pakai kulit, seriusnampak bersih/sekata..

lepas cuci muka letak hydration cream. I suka bodyshop no animal cruelty kaedahnya..


noraidil_06 Publish time 10-1-2019 04:34 PM

hotmak replied at 10-1-2019 10:50 AM
tt kulit saja ke, ke penjagaan badan below rm50

holy grail saya hada labo premium lotion, wajib p ...

Sila2 boleh je

mzzenma Publish time 10-1-2019 06:55 PM

Mzz punya skincare mmg semua bawah rm50.. Anything more than that mzz consider mahal.

KekDurian Publish time 10-1-2019 07:34 PM

No 4 tu pkai dh lebe 10 thn..mmg best nk hilangkan minyak2 kt muka ni...

hotmak Publish time 10-1-2019 08:11 PM



sunscreen tengah guna & baru beli

biore tak ingat berapa, tak lebih rm30 tak silap time guardian sale, ada satu time guardian baik betul bagi diskaun byk, time tu membelinya

sunplay skin aqua uv watery gel, haritu dah try best jgk, yang penting takde bau2an & tak buat muka berkilat, apply pun senang & takde jadi keputihan muka kalau tak apply betul2

hotmak Publish time 10-1-2019 08:15 PM

hotmak replied at 10-1-2019 08:11 PM
sunscreen tengah guna & baru beli

biore tak ingat berapa, tak lebih rm30 tak silap time guard ...



holy grail, hada labo premium lotion, rm40++ time guardian sale

micellar water rm10, tapi jarang guna skrg ni, sebab banyak guna oil cleanser untuk cuci mekap & sunscreen

clinelle blemish cream, bagus untuk jerawat, kot tetiba naik bump, redness, cepat reda, rm21 time watson sale, terpaling murah pernah dapat, normal price dalam rm27-30

hotmak Publish time 10-1-2019 08:19 PM

hotmak replied at 10-1-2019 08:15 PM
holy grail, hada labo premium lotion, rm40++ time guardian sale

micellar water rm10, tapi j ...



rimmel setting spray, tak ingat harga dalam rm30++ beli kat watson, untuk set muka sebelum & selepas mekap, best, mekap tak cakey & tahan lama

guardian aloe vera gel - rm10, sebab sekarang malas guna sheet mask, gantikan ni as sleeping mask, musim panas letak dalam fridge kejap untuk sejukkan & sapu kat muka, step terakhir lepas serum & moisturizer

dr mist - rm27 untuk 3 botol, beli di aeon wellness, sangat bagus, mmg tiada langsung bau badan guna ni, highly recommend untuk anak2 remaja, sebab hormon dorang gelong badan berbau ;P

zu_nia Publish time 11-1-2019 09:49 PM

hotmak replied at 10-1-2019 08:19 PM
rimmel setting spray, tak ingat harga dalam rm30++ beli kat watson, untuk set muka sebelum & s ...

Menarik nya yg setting spray and dr mist hehehe

hotmak Publish time 11-1-2019 10:41 PM

zu_nia replied at 11-1-2019 09:49 PM
Menarik nya yg setting spray and dr mist hehehe

haa tapi dr mist tu kadang ok kadang ko jgk

chinta89 Publish time 13-1-2019 11:42 AM

Edited by chinta89 at 13-1-2019 11:43 AM

kulit i kering.
bdn i jenis kering, guna losyen Vaseline btl hijau, skdr ok2 je. Guna Losyen Rosken Skin Repair (Dry to extra dry) so far ok lah jugak tp blm tahap rsa puas hati btl2..

Betul2 best sy guna Vaseline Pteroleum Jelly ni je. Tiap2 mlm sblm tido sapu kat kulit dh buat mcm losyen. mmg best! letak kat bulu mata, insyaallah lebat. Kulit muka kering pun boleh letak ye, jgn bimbang.

chinta89 Publish time 13-1-2019 11:46 AM

@noraidil_06 rasanya dulu kite penah bertenggek kat thread yg nama dia mcm thread u buat ni jgk kan? Thread psl product bawah rnn50. last year kalau x silap. masa tu u x leh bg kredit2 lagi.

noraidil_06 Publish time 13-1-2019 12:21 PM

chinta89 replied at 13-1-2019 11:46 AM
@noraidil_06 rasanya dulu kite penah bertenggek kat thread yg nama dia mcm thread u buat ni jgk kan? ...

Haah sis.
Kite berkuntum kat sini la plak.
Pages: 1 [2] 3 4
View full version: Tips menjaga dan memilih skincare di bawah rm50