noraidil_06 Publish time 3-1-2019 07:41 AM

Bra: tips pemakaian penjagaan yang betul

Hi, few years ago, forumer @ginbug or @gibug share a very essential tips about how to choose the correct bra.
I follow her tips religously at that time, pastu i lupe.
Jom all the girls share mcm mn korang pilih bra. Tip, do' s & dont.
Tq muah2

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 07:42 AM

Here's type of bra yg i kutip dr Pinterest

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 07:49 AM

Karang la plak sambung

pearl.silver Publish time 3-1-2019 10:01 AM

Dulu penah gi beli bra kat jusco, aunty jaga section bra tu tegur i beli bra salah..
So dia pun ajar cara pilih n pakai bra
Xde org kat situ rilex aunty tu layan
Pas cangkuk bra kat belakang, kena bongkok kn badan n seluk dlm bra tu utk gather breast kita semua naik ats..utk org yg busty la kn..
Pastu klu berlebih2 breast terkeluar dr cup tu kira salah saiz la tu..

mimz Publish time 3-1-2019 10:54 AM

Wireless bra kt uniqlo tu best sgt sgt sgt..first time pakai ingt xsupport rupenye salah sama sekali..esoknye terus beli lg

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 10:58 AM

mimz replied at 3-1-2019 10:54 AM
Wireless bra kt uniqlo tu best sgt sgt sgt..first time pakai ingt xsupport rupenye salah sama sekali ...

Mahal tak? Dia mcm sport bra ke?

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 10:59 AM

Korang pakai sport bra mcm mn eh?

mimz Publish time 3-1-2019 11:03 AM

noraidil_06 replied at 3-1-2019 10:58 AM
Mahal tak? Dia mcm sport bra ke?

Xmcm sport bra pun mcm bra biasa jugak yg i beli tu..i amik yg sale je 59.90 hihihihi..kalau nasib u baik boleh cari dekat yg bahagian longgok2 tu mungkin ada yg lg cheaper

mimz Publish time 3-1-2019 11:03 AM

noraidil_06 replied at 3-1-2019 10:59 AM
Korang pakai sport bra mcm mn eh?

Xpandai pakai sport bra

fishcracker Publish time 3-1-2019 11:05 AM

So far yang iol selesa,match perfectly ialah brand young hearts n cotton on,

mimz Publish time 3-1-2019 11:07 AM

Bagus topik ni i sukeee..dulu time sekolah beli bra murah2 je sgt xselesa dah la sejenis tek berisi hahaha smpaila sambung belajar still xjumpe yg sesuai dgn badan sndr..dah kerja dah ada duit barulah merasa proper bra yg sesuai dgn badan..time tu pakai sorella brand je till now sebelum sangkut dgn uniqlo

Tehaisfav Publish time 3-1-2019 11:10 AM

Dulu masa menyusu, tukar ke size yg lebih besar..tp dah stop bf, kembali ke size asal..sgt x best sbb makin kecil, x fit elok dekat bra

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 11:14 AM

Tehaisfav replied at 3-1-2019 11:10 AM
Dulu masa menyusu, tukar ke size yg lebih besar..tp dah stop bf, kembali ke size asal..sgt x best sb ...

Haah mmg gitulah. Kalau stop bf, maka menyusut la size. Tp ade la pembesarab dr zmn anak dara.
.chuols pakai cup apa? Iols C

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 11:15 AM

mimz replied at 3-1-2019 11:07 AM
Bagus topik ni i sukeee..dulu time sekolah beli bra murah2 je sgt xselesa dah la sejenis tek berisi...

I pun suke.
I really hope that forumer msh aktif n sumbang tips.
Dulu i beli bra ikut tips dia.
Mmg best la.
Tp tulah lupe dah tips dia

mimz Publish time 3-1-2019 11:23 AM

noraidil_06 replied at 3-1-2019 11:14 AM
Haah mmg gitulah. Kalau stop bf, maka menyusut la size. Tp ade la pembesarab dr zmn anak dara.
.c ...

I punya sagging sgt after stop bf...pakai lingerie pun xcantik..tp still cup c tp xmampat dah haha

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 11:28 AM

mimz replied at 3-1-2019 11:23 AM
I punya sagging sgt after stop bf...pakai lingerie pun xcantik..tp still cup c tp xmampat dah haha

Anak berapa?
U massage tak?
I bg tips skit, u massage guna oil.
Apa2 oil la.
I ade olive oil, vco, castor n lotion juge.
Before sleep i massage.

N on top of that i pakai lotion.
Kite kena jaga sbb takut berkedut .
Semua org akn berkedut tp kite blh slowkan process.

Nanti i share YouTube psl penjagaan breast

Tp ni thread bra.heheheheh. kite selit2 la ye

mimz Publish time 3-1-2019 11:32 AM

noraidil_06 replied at 3-1-2019 11:28 AM
Anak berapa?
U massage tak?
I bg tips skit, u massage guna oil.


Baru sorg you..kalau dua mau layut sampai ke perut hahahaha..oh nnt you share k kalau rajin boleh try

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 01:45 PM

How to measure ur sizeUoqXCnYOwCI

Victorioussss Publish time 3-1-2019 03:37 PM

Tq sharing. Bole iols pakai timps ni time membeli belah kt aeon nnt

noraidil_06 Publish time 3-1-2019 03:42 PM

Victorioussss replied at 3-1-2019 03:37 PM
Tq sharing. Bole iols pakai timps ni time membeli belah kt aeon nnt

Baiklah sis.
Selamat mencuba
Pages: [1] 2 3
View full version: Bra: tips pemakaian penjagaan yang betul