yanyanziha Publish time 1-7-2018 02:49 PM

Nelayan ni "NOR HAYAZI BIN AHMAD" Tipu Duit Orang Ramai Sehingga CecahKedah - Kuala muda mengenai seorang Nelayan yang di viralkan di media sosial susulan tindakkannya menghilangkan diri kerana tidak mahu membayar hutang banyak pihak.


Nelayan tersebut yang dikenali sebagai Haslinawati dikatakan telah membuat beberapa pinjaman dengan penduduk kampung serta turut meminjam wang daripada orang ramai namun tidak pernah membayar pinjaman yang di ambil olehnya malah telah menghilangkan diri.


Menurut pengguna facebook Tengku Tuan Noharan yang turut berkongsikan perkara ini di akaun Gabungan Anak Kedah memberitahu bahawa kejadian ini berlaku kepada orang ramai.


Tuan Noharan juga meminta kepada orang ramai agar mengongsikan postingnya itu semoga jika ada sesiapa yang mengenalinya atau terjumpa dengan Nelayan berkenaan bolehlah terus menghubunginya di akaun facebook miliknya.


Tuan Noharan turut memberitahu bahawa ramai yang dah terkena dengan Nelayan ini sehingga di anggarkan kerugian mencecah ribuan ringgit.


Sekarang ini Nelayan itu telah menghilangkan diri tanpa dapat di kesan manakala pihaktelah menampalkan salinan kad pengenalan dengan beserta tulisan 'hutang bayar' di setiap tiang elektrik yang berada di sepanjang jalan di kampung memintanya agar membayar hutang.


Menurut Tuan Noharan lagi, apa Nelayan ini tidak tahu rasa malu ke dengan wajahnya terpampang di setiap jalan kerana tidak membayar hutang.


Sebagai orang sembahyang kita wajib membayar hutang walau sekecil mana pun namun hutang tetap hutang dan perlu dilunaskan tidak kira walau apa pun alasan. -Tengku Tuan Noharan

swimswim Publish time 1-7-2018 08:10 PM

Org sembahyang..?

shernazz Publish time 2-7-2018 06:45 AM

Kalau oramg x smayang xperlu bayar hutang kah?

pearl.silver Publish time 2-7-2018 02:37 PM

Haslinawati?
Pages: [1]
View full version: Nelayan ni "NOR HAYAZI BIN AHMAD" Tipu Duit Orang Ramai Sehingga Cecah


ADVERTISEMENT