smurfetz Publish time 7-5-2018 12:25 PM

Ada petua/tips nak remove skin tag?

korg.. cemana nak remove skin tags?
Lelagi kat muka.
Ada dah pernah cuba?

prettyuglybabe Publish time 7-5-2018 03:39 PM

guna apple cider vinegar..
titik kat kapas, tampal kat skin tag pastu guna plaster la bagi lekat..
buat beberapa malam..
nanti skin tag akan jadi hitam pastu jatuh sendiri..

con, nanti kulit keliling akan jadi macam terbakar..
so tips dia, sapu kulit keliling dengan vesalin dulu sebelum tampal acv..

smurfetz Publish time 7-5-2018 03:46 PM

prettyuglybabe replied at 7-5-2018 03:39 PM
guna apple cider vinegar..
titik kat kapas, tampal kat skin tag pastu guna plaster la bagi lekat..
...

ada gak terbaca petua cam ni

u pernah buat ke?

prettyuglybabe Publish time 7-5-2018 04:27 PM

smurfetz replied at 7-5-2018 03:46 PM
ada gak terbaca petua cam ni

u pernah buat ke?

ada try..

smurfetz Publish time 7-5-2018 04:28 PM

prettyuglybabe replied at 7-5-2018 04:27 PM
ada try..

jadi ek?
takut le pulak nk try kat muka.. kang melecur, bertambah malap le rupa ini

cmf_ultraviolet Publish time 13-5-2018 04:36 PM

guna Apple cider - tapi badan bau masam hehehe
2,3 hari lepas tu skin tag ni makin lama makin hitam pastu tercabut sendiri

mrsjones Publish time 16-5-2018 11:20 AM

prettyuglybabe replied at 7-5-2018 03:39 PM
guna apple cider vinegar..
titik kat kapas, tampal kat skin tag pastu guna plaster la bagi lekat..
...

i mmg guna ni utk buang warts kat kaki. mmg jadi, hilang habis. i ambik masa 2 minggu.
tp skin tag tu pernah cuba tp stop sbb laki tak selesa tgk i tampal plaster kat muka. so tak complete la treatment i ni.

misscendol Publish time 28-6-2018 04:08 PM

cmf_ultraviolet replied at 13-5-2018 04:36 PM
guna Apple cider - tapi badan bau masam hehehe
2,3 hari lepas tu skin tag ni makin lama makin hitam ...

tau xpe sis...bau masam tu yg mcm sekerat jalan je buat. pastu xbuat dah...tapi menjadi ya sis?

cmf_ultraviolet Publish time 28-6-2018 10:20 PM

misscendol replied at 28-6-2018 11:08 AM
tau xpe sis...bau masam tu yg mcm sekerat jalan je buat. pastu xbuat dah...tapi menjadi ya sis?

Jadi...
Lepas 3 hari dia jadi hitam pastu putus sendiri

misscendol Publish time 6-7-2018 08:30 AM

cmf_ultraviolet replied at 28-6-2018 10:20 PM
Jadi...
Lepas 3 hari dia jadi hitam pastu putus sendiri

okay tq sis. nnt boleh try

Foxey Publish time 23-7-2018 01:25 PM

waa...ada baca petua ni online tapi belum cuba lagi. kalau betul menjadi, nanti nak cuba gak la.

cuma nak tanya,kalu sapu dulu aloe vera gel baru boh acv tu bole ke? mcm yg sis prettyuglybabe ckp tu, nnti kulit keliling mcm melecur, jd boleh sub tak vaseline dengan aloe vera?

pastu acv tu perlu dicairkan tak? dgn tambah air ke or mmg guna pure acv?

tq in advance sis2 semua :$

aurorayasmeen Publish time 19-2-2019 03:03 PM

mrsjones replied at 16-5-2018 11:20 AM
i mmg guna ni utk buang warts kat kaki. mmg jadi, hilang habis. i ambik masa 2 minggu.
tp skin t ...

Sis..2mggu tu buat bpe.kali sehari? Sbb I try tp x konsisten so warts still Ade..

mrsjones Publish time 19-2-2019 03:15 PM

aurorayasmeen replied at 19-2-2019 03:03 PM
Sis..2mggu tu buat bpe.kali sehari? Sbb I try tp x konsisten so warts still Ade..

2x sehari lps mandi, tukar facial cotton yg i basahkan dgn acv. pastu baru tampal dgn handyplast

aurorayasmeen Publish time 20-2-2019 12:37 AM

mrsjones replied at 19-2-2019 03:15 PM
2x sehari lps mandi, tukar facial cotton yg i basahkan dgn acv. pastu baru tampal dgn handyplast

Ok will try.. tq!
Pages: [1]
View full version: Ada petua/tips nak remove skin tag?