norasmin Publish time 26-4-2018 12:32 PM

tips hamil

assalamualaikum,

boleh x bg petua tradisional utk hamil?

grizz Publish time 26-4-2018 12:35 PM

cube try mengurut ..

norasmin Publish time 26-4-2018 12:37 PM

grizz replied at 26-4-2018 12:35 PM
cube try mengurut ..

dah try :)

grizz Publish time 26-4-2018 12:42 PM

norasmin replied at 26-4-2018 12:37 PM
dah try

dh cube ke..
org kte mkn asid folic tu sblom mengandung..
xtau la salah 1 petua nk mengandung ke x..:P

judicata Publish time 26-4-2018 02:34 PM

ada my lecturer dulu penah borak2 dgn ktorg... dia kata kalau nak tau time subur ke tak, kita akan ada discaj dari vagina yg mcm ala-ala putih telur tu ...yg jenis tak berbau tu. dia kata kalau keluar lendir tu, tandanya ovari kita tgh subur.. prepare nak terima telur je. lendir tu tak keluar sepanjang masa... dlm skali je sehari tu. pastu dah takde ha.

time tu, kalau nak pregnant kata prof iols, sila la ON dgn suami. kalau tanak mengandung angkat la bendera kata no go bahahaha bengong prof iols time tu.betul ka idak, iols tak penah lak try... tau2 je mengandung :sweat3::sweat3:

norasmin Publish time 27-4-2018 12:14 PM

tips berguna dan bermakna drpd kawan2 semua.thanks...klu ade tips lg silakan {:1_152:}

makton Publish time 27-4-2018 12:24 PM

org ckp minum susu kambing.

norasmin Publish time 27-4-2018 12:38 PM

susu kambing fresh/susu kambing powder?

raihaneem Publish time 30-4-2018 09:47 PM

Bykkan mkn toge..
Mkn supplemen shatavari , suami mkn spemen..produk himalaya. Tu ubat herba.

megan_pox Publish time 30-4-2018 10:07 PM

Iols 5 bulan kawen lom peknen risau dah..jumpa doc..dia bg acid folic n bgtau waktu subur..sou buat 2 hari sekali time subur
Kebetulam time jumpa dia tu waktu subur balik balik on terus..xsmpi sebulan pas jumpa tu alhamdullillah peknen..

Usaha je tt..kalau allah belum bagi allah nak bg masa yg sesuai je

skinsandstars Publish time 30-4-2018 10:37 PM

Wsalam. Makan acid folic, banyakkan have sex pelbagai posisi malam dan siang. All the best!

VespaSilbe Publish time 1-5-2018 12:28 AM

Kak pulak nak nasihatkan makan kurma ajwa tiap2 hari.

skinsandstars Publish time 2-5-2018 01:19 PM

Petua modern i ada. You download app yang untuk period tu, app tu ada juga boleh check bila you subur. So have sex banyak2 time subur tu.

Satu lagi you boleh beli ovulation test kit, dia macam pregnancy test kit tapi dia untuk check bila you subur.

Either one lah. Good luck!

skinsandstars Publish time 2-5-2018 01:22 PM

Ni app dia, nama period calendar.

smurfetz Publish time 7-5-2018 12:20 PM

first p jumpa dr dulu
tengok apa problem

TT dah jumpa dr tak?

dynaz_zhalia Publish time 16-5-2018 11:29 AM

tips paling penting...


JANGAN STRESS...

norasmin Publish time 16-5-2018 12:12 PM

dynaz_zhalia replied at 16-5-2018 11:29 AM
tips paling penting...




yesss..betol...positif je

steven.l Publish time 20-5-2018 10:36 PM

You and suami jgn stress sgt memikir utk dapat baby. Relax and enjoy the seks. Suami you pun kena berkerjasama. Suami you kena makan makanan yg berkhasiat supaya sperma yg dihasilkan berkualiti dan banyak.

pavlovachoc Publish time 30-5-2018 10:29 AM

uolss nk tya .. faktor kegemukan jgk ke menyebabkan lambat mengandung

AmMiNafeesa Publish time 30-5-2018 03:19 PM

pavlovachoc replied at 30-5-2018 10:29 AM
uolss nk tya .. faktor kegemukan jgk ke menyebabkan lambat mengandung

ada kemungkinan jugak..bagi yang bermasalah. Saya nasihat kawan2 yang dah bertahun tak pernah pregnant dengan amalkan diet dan senaman. InsyaAllah dalam 6-8 bulan ada yang dah pregnant. Kawan saya start diet dan senaman konsisten 6 bulan terus mengandung..anak sulung dah 16thn dah bezanya. Sebelum ni ada kawan lain..anak sulung dah 11 tahun baru dapat yang ke-2..sebab kawal berat dan senaman.



Pages: [1] 2
View full version: tips hamil