RebeccaŠ×Ś Publish time 2-3-2018 03:52 PM

Soft Skills penting atau tak?

Ramai org cakap skills macam critical thinking, communication etc sgt penting bagi pelajar. Sy takut sikit lah kerana sy punye critical thinking x ape baik, sedang belajar lagi...

Naomi_Teh Publish time 2-3-2018 04:12 PM

Hai Rebecca,

Saya rasa soft skills amat penting kerana dia adalah satu advantage bagi kamu dalam kerjaya kamu. Skill yang kamu tulis is also part of HOTS (Higher-order thinking skills). Pendidikan Malaysia sudah ada tambah pelan KBAT untuk test kefikiran tinggi pelajar-pelajar. Selain itu, employer juga mahu cari orang yang mempunyai HOTS.

Tak paya takutlah, kamu boleh belajar skills ni. Pergi menyertai aktiviti-aktiviti di sekolah dan di luar, ataupun boleh tanya guru-guru kamu. Good luck :)

CiliPadiSedap Publish time 2-3-2018 04:20 PM

skill kat malaysia paling asas skill mengampu dan kipas boss. soft skill ni wajib dipelajari kalau nak berjaya dalam kerjaya

carisha Publish time 3-3-2018 08:58 AM

Soft skills ni penting for your career lebih-lebih lagi when you're involve in project. Lagi besar project, lagi banyak peranan soft skills ni untuk manage project tu.
Pages: [1]
View full version: Soft Skills penting atau tak?


ADVERTISEMENT