iloveselangor Publish time 22-1-2018 04:55 PM

Aiskrim Vanilla, Ubat Sakit Tekak

Edited by iloveselangor at 22-1-2018 07:03 PM

I baru try hari ni sebab sakit tekak dari semalam terlalu teruk....

Satu kerja pon buat tak betul hari ni, fed up!
Asyik nak marah je hari ni....kerja dah banyak tekak pulak skit.

Bersin dengan tekak yg sakit membuatkan kepala makin pening.

Tengok air mesin basuh leaking, abis banjir rumah...stress rasa nak menjerit tapi tekak sakit{:orzo

Pergi kebun, mesin sembur racun pulak abis bateri...terjumpa pulak ular besar hitam...so cabut lari balik rumah dgn tekak sakit.

Balik rumah membuta dari tengahari....bangun tido pukul 3.30,petang tengok air dekat bilik mandi tak bertutup dari pagi tadi....stress{:mlwa:}

Memang mengamuk jelah hari ni....terus keluar rumah cari Aiskrim Vanilla....rasa kurang sikit sakit dah.

msdummy.2018 Publish time 23-1-2018 09:42 AM

aiskrim vanilla mmg berkesan tuk sakit tekak atau siapa2 yang ada tonsil....berkesan tuk anak i...cepat turun merah anak tekak....xyah makan antibiotik lagi...

iloveselangor Publish time 23-1-2018 09:49 AM

msdummy.2018 replied at 23-1-2018 09:42 AM
aiskrim vanilla mmg berkesan tuk sakit tekak atau siapa2 yang ada tonsil....berkesan tuk anak i...ce ...

Yup sis...pagi ni dh nak baik....rasa perit2 tu dlm 3 % jelah.

msdummy.2018 Publish time 23-1-2018 09:56 AM

alhamdullillah...minum air sejuk banyak2 sis....kalo doc i dia ckp minum air bnyk...tp i sebat bagi anak i air sejuk...hahhahhaha....just masa dia sakit jerlah...kalo hr2 biasa suruh minum air kosong biasa jer..moga cepat sembuh yerrr{:mllalala:}

noraidil_06 Publish time 24-1-2018 07:46 PM

I am sucker for lemon n lime.so my sore throat cure is lemon+honey or lime+honey.

msdummy.2018 Publish time 25-1-2018 10:46 AM

my mum punya petua lain plak....tp ianya cuma menjadi kalo tekak baru nk merah yer...kalo dh merah, i tgk dia telan gak ubat sakit tekak.....petua dia..kumur air garam bnyk kali......

i punya family members sma tonsil...hihihih...mcm2 petualah ada

pinkypetal Publish time 12-4-2018 12:37 AM

I pernah pergi klinik masa x sedap badan (bukan demam) tapi sebab ulcer dalam mulut. Memang sakit sgt. Even doctor pon suruh makan vanilla ice cream. Start pada tu sakit tekak ke ulcer ke memang i cari vanilla ice cream.

hotmak Publish time 13-4-2018 09:25 AM

sore throat ambik madu dgn lemon je, lg lega tekak

gibrana Publish time 18-4-2018 11:41 PM

minum coke tu utk sore throat tu myth atau fakta?siapa pernah cuba?

aurorayasmeen Publish time 19-2-2019 03:05 PM

Klu anak sakit tekak atau tonsil mmg doc suggest ice cream vanilla or jelly Sumi tu..

ceristoberi Publish time 28-5-2019 08:22 PM

Ornag kata kalau batuk pun sesuai makan eskrim vanila ni...

icha1905 Publish time 29-5-2019 03:02 PM

mmg ramai doctor suggest aiskrim vanilla ni..berkesan gak especially budak2..
kalau I mmg amik manuka honey..kejap je baik trus.

iloveselangor Publish time 27-9-2019 11:06 AM

Memang elok aiskrim vanilla ni...next time makan aiskrim je kalau kena tonsil Dan ulser.

carly_lah Publish time 31-10-2019 07:35 AM

kalau kena sakit tekak atau tonsil yg teruk, pergi beli spray ni... 3x spray tekak dh rasa lega...3 bulan lepas carly kena demam tonsil yg teruk, bengkak sampai nk bercakap pun x boleh, guna bahasa isyarat dgn anak2, pg kk, doktor bg antibiotik dan dia sajes p farmasi beli betadine spray ni... mmg bagus bg carly... sbb lepas tu nk telan pun rasa ok sikit berbanding sblm tu...
https://www.watsons.com.my/medias/Sore-Throat-Spray-50ml-59826.jpg?context=bWFzdGVyfGZyb250L3pvb218OTIwNzV8aW1hZ2UvanBlZ3xmcm9udC96b29tLzkwMjY1NTE4NzM1NjYuanBnfDc4YzA4Njc3YWM0OGNjNGRkYjg3NDcxMjVmYTNlZGY0MDY3MzhhYjQ0MGQ2MjA4ZTY1ODYyZjkwYjU3NDljOTE

Meiizu Publish time 31-10-2019 11:22 AM

sakit tekaki memang lega dpt aiskrim vanila tapi lepas tu dapat batuk plakkk

iloveselangor Publish time 31-10-2019 11:26 AM

Meiizu replied at 31-10-2019 11:22 AM
sakit tekaki memang lega dpt aiskrim vanila tapi lepas tu dapat batuk plakkk

{:1_563:}

Cari petua batuk pulak;P
Pages: [1]
View full version: Aiskrim Vanilla, Ubat Sakit Tekak