chacon Publish time 8-2-2017 09:26 AM

Petua kalau kena tindih waktu tidur..


https://3.bp.blogspot.com/-zbUzwArcNbk/WI8GsOxnxRI/AAAAAAAAEQM/5XGXjQM9H0kgrzHYFheWA8UMzpEVZM7DgCLcB/s640/1.jpg


Bila rasa ditindih, tenangkan fikiran, jangan panic ,setkan dalam kepala anggap biasa-biasa aje. insyaAllah disini ada beberapa tips untuk anda
.
1. Tarik nafas sedalamnya dan tahan nafas beberapa saat sambil zikir dalam hati Allah sebanyak2nya, kemudian hembuskan perlahan
2. Ulang beberapa kali.
2. Azan sekuat-kuatnya dalam hati, sehingga anda melepaskan suara azan dimulut.
3. Membaca ayat kursi atau apa-apa surah yang terlintas dikepala. Baca didalam hati.
4. Cuba gerakkan ibu jari perlahan2 sehingga anda mampu menggerakkan keseluruhannya.
5. ubah posisi tidur.


Cara mengelakkan ditindih.

.
1. Kibas tilam sebelum tidur
2. Menjaga kebersihan bilik / tempat tidur
3. Menjaga kebersihan jasad dan rohani sebelum tidur,
   (berwuduk, zikir, mengaji sebelum tidur)
4. membaca 3 qul tiup ditangan dan sapu keseluruh tubuh
5. membaca ayat kursi sebelum tidur
6. Istighfar
7. Bismillah 21 kali
8. tidur dilambung kanan
.

InsyaAllah ikhtiar

pearl.silver Publish time 8-2-2017 09:33 AM

Tak pernah kena..
Nauzubillahiminzalik
Moga kekal begitu

irlene_hana Publish time 8-2-2017 09:56 AM

baru kena pagi tadi...

kaspar0v Publish time 8-2-2017 10:09 AM

tak pernah kena lagi. nak tidur mmg kibas2 tmpat tidur dgn kain 3 kali. baca al qursi & doa tidur

myakayina Publish time 8-2-2017 10:13 AM

pernah kena banyak kali juga... mula2 kena tu rasa takut sangat..lama2 dah biasa.. tapi mmg elok amalkan yg di listkan tu..sebelum tido tu baca lah surah2 yg patut..

CiliPadiSedap Publish time 8-2-2017 10:19 AM

:lol: akak kena ok je. jangan nafas sesak.. kalau kena tindih buat xtahu je.. nafas sesak akak cuba unlock badan dan cuba bernafas..

org yg selalu kena nafas sesak ni pesakit GERD

ms.mango Publish time 8-2-2017 10:54 AM

Tq atas tips tt... ada gak beberapa kali kena. sebelum kena tu mmg rasa bulu roma naik lepastu xleh gerak dah. haihh...

marion24 Publish time 8-2-2017 05:49 PM

Pernah kena...tertido dkt sofa rasa xleh gerak..:funk: sebut Allah..cuba gerak hujung jari..

doubleA Publish time 8-2-2017 09:04 PM

Zaman sekolah duduk hostel dulu kerap kena. Bila dah lali, rasa kebas sikit je terus gerakkan2 tangan pusing badan ataupun bersentuh kulit dengan member sebelah. Pegang tangan sampai tertidur tu tips elakkan kena tindih le kat asrama dulu :lol:

Note: pompuan :lol:

amyza Publish time 9-2-2017 10:33 AM

Pernah kena mase follow member blk kg kat kelantan. Sampai sana pagi buta jadi kitorg cari rumah tumpangan utk tido sblm ada bas balik rumah dia. Gelap gelita dunia bila kena tindih,puas baca ayat kursi sampai tertido :L

Ipo Publish time 9-2-2017 02:03 PM

cakap pasal kena tindih ni
teringat masa kecik2 dulu
time duk lepak rumah arwah nenek
siap tidur dalam hammock kat laman rumah
sekali rasa ada benda berbulu melekap kat badan
rasa kejung, cubalah baca.. kumat kamit, takut hantu jembalang yang tindih
maklumlah dah nak senja kekdahnya
sekali bunyi krik krik krik...cit cit cit
perlahan aku buka mata
Ceh! Beruk yang panjat pokok kelapa tuh rupanya!
Sedap je dia landing atas aku:lol:

setankuning Publish time 9-2-2017 05:45 PM

Aku kurang pecaya la bab2 kne tindih ni sbb benda ni ada scientific explanation
Aku mmg selalu kena esp kalo badan letih sangat
xde kne ngena ngan mistik2 la pd aku
selalu benda aku buat ialah gigit lidah
bila satu saraf gerak, yg lain otomatik akan terbangun sama
aku pnh try gerak ibu jari tp kdg2 x jd. paling senang gigit lidah la.

minahmanja Publish time 10-2-2017 01:24 PM

penah kena dlu.. skali... takuttt...

nora_balqis Publish time 10-2-2017 03:38 PM

pernah kena, tapi antara mistik dan sains. ada pendapat masing2.

Rayna90 Publish time 10-2-2017 06:12 PM

penah sembang dgn sorang yang boleh nampak makhluk ni tapi he is non muslim lah. he said benda ni akan tidoq atas katil/tilam kita kalau kita bangun/lama tinggal mcm pegi holiday ke and buat mcm tempat tidoq dia. sebab tu kena tepuk. nak bagi hilang bau dia and inform yg katil tu kita punya. wallahualam

evlinne Publish time 10-2-2017 09:12 PM

Ipo replied at 9-2-2017 02:03 PM
cakap pasal kena tindih ni
teringat masa kecik2 dulu
time duk lepak rumah arwah nenek


Comel gila beruk tumpang tidur atas badan :lol::lol::lol: tapi beruk bukan ke ganas suka menyeringai?

evlinne Publish time 10-2-2017 09:13 PM

Tak pernah ditindih tapi ada pengalaman sleep paralyze.

evlinne Publish time 10-2-2017 09:15 PM

Rayna90 replied at 10-2-2017 06:12 PM
penah sembang dgn sorang yang boleh nampak makhluk ni tapi he is non muslim lah. he said benda ni ak ...

Benda ni boleh jadi kt sesiapa je kan? I came across few experiences from caucasian too.

Ipo Publish time 11-2-2017 06:08 PM

evlinne replied at 10-2-2017 09:12 PM
Comel gila beruk tumpang tidur atas badan      tapi beruk bukan ke ganas suka menye ...

Beruk ni penyayang...manja :$

pandacute78 Publish time 11-2-2017 06:21 PM

Ipo replied at 9-2-2017 02:03 PM
cakap pasal kena tindih ni
teringat masa kecik2 dulu
time duk lepak rumah arwah nenek


Dia kata malam ni tidoq ada kawan pulak...
Pages: [1] 2
View full version: Petua kalau kena tindih waktu tidur..