CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kenapa Sanggup Berhenti Jogging, Hempas Kucing Tengah Tidur Sampai Mati?

13-10-2021 05:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3389| Komen: 80

Description: Persatuan Haiwan Malaysia (Animal Malaysia) memohon kerjasama orang ramai untuk menyalurkan maklumat berkaitan insiden individu menghempas kucing hingga mati di hadapan premis perniagaan dekat Lingkar ...
Persatuan Haiwan Malaysia (Animal Malaysia) memohon kerjasama orang ramai untuk menyalurkan maklumat berkaitan insiden individu menghempas kucing hingga mati di hadapan premis perniagaan dekat Lingkaran Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) Melaka.

Presiden Animal Malaysia, Arie Dwi Andika berkata, insiden itu dilaporkan berlaku pada 6.40 pagi ini dan dirakam kamera litar tertutup (CCTV) di kawasan berkenaan.


Rakaman CCTV menunjukkan seorang individu menghempas kucing ke lantai hingga mati. FOTO Tangkap layar Facebook Animal Malaysia

"Rakaman CCTV itu menunjukkan seekor kucing tidur di hadapan sebuah premis.

"Kemudian, datang individu disyaki sedang berjoging mengangkat kucing itu lalu menghempas ke lantai beberapa kali.

"Pengadu yang membekalkan rakaman CCTV mendakwa tidak mengenali pelaku terbabit," katanya menerusi perkongsian di laman Facebook (FB) Animal Malaysia.

Arie menyeru orang ramai di sekitar kawasan Ayer Keroh Heights mengenal pasti pelaku kejam atau mana-mana saksi kejadian menghubungi hotline jenayah haiwan Animal Malaysia 010-5394749.


Loading FB Post...

"Bersama banteras jenayah haiwan. Berikan keadilan kepada haiwan dizalimi. Kongsikan kes jenayah haiwan ke www.animalmalaysia.com/report-animal-crime," katanya.


Sumber: Harian Metro

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jazaa100 13-10-2021 05:44 PM
Cilaka punya nyonya......
Quote dua_chzy 13-10-2021 05:49 PM
Kawan aku punya kelig, cikgu tino chinks andartu, bila datang weng dia, habis segala binatang yang dia nampak di jalan raya dia pi langgar (dia ngajar sekolah luar bandar). Lombu dia tak berani la tapi takat ayam, anjing, kucing memang dia lanyak2 ja.
Quote _blackbird 13-10-2021 06:06 PM
selalu org myanmar yg buat lagu ni kat kucing & anjing sebelum bawa balik masak
Quote missus_meow 13-10-2021 06:10 PM
mental problem? kucing tu tido, tak kacau org pon ...
Quote merrissa 13-10-2021 06:25 PM
_blackbird replied at 13-10-2021 06:06 PM
selalu org myanmar yg buat lagu ni kat kucing & anjing sebelum bawa balik masak

kenapa dia kutip2...tah2 dia makan mcm u ckp
Quote JunkMail 13-10-2021 06:40 PM
Aku rasa dia nak kasi mati pastu bungkus bawa balik masak lah... Kalau tak buat apa dia kutip balut2.
Quote bondeh 13-10-2021 06:54 PM
Kimak baik mati lah lu cibai wa harap lu mati kena lenyek dengan lori taik. Bugima
Quote JohnyEnglish 13-10-2021 06:58 PM
Aku rasa ni ahso warga PRC
Quote namr 13-10-2021 07:02 PM
Psycho betul la
Quote nakkomenjugak 13-10-2021 07:16 PM
Boleh tak ummah terajang heshe pulak?
Quote AbukRokok 13-10-2021 07:37 PM
terlebih dos
Quote imanjannah 13-10-2021 07:38 PM
moga dapat tangkap, teruk sgt perangai, gila ke apa
Quote SayaSayangMama 13-10-2021 07:50 PM
Klu nk makan xpe la. Jgn la bunuh xde motif kesian kucing tu
Quote sweetrevenge16 13-10-2021 08:06 PM
Adoi sedihnya tgk kucing tu
Quote sweetrevenge16 13-10-2021 08:08 PM
Ba** punya ah soo...harap dia kena panah petir..
Quote Tokeybundle 13-10-2021 08:14 PM
X sanggup tgk sampai hbs
Bkn kucing tu ganggu ko pon
Bod** la haiii
Quote musangbodoh 13-10-2021 08:29 PM
bukti dh xde...kena goreng kicap dah
Quote G-Pitts 13-10-2021 08:38 PM
Dia nak makan tu. Sebab tu la dia bungkus bawa balik. Biarkan la dia. Dah memang makanan dorang.
Quote Guccibamboo 13-10-2021 08:40 PM
Org saiko ni x dpt rasa ape yg org normal rasa .....kite rasa kesian pd kucing tu...die rasa lain.
Makin ramai org saiko skrg ni.....kite pun xtau entah2 ade org2 sekeliling kite yg nmpk normal tp rupenye saiko

Lihat semua komen(80)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 09:03 AM GMT+8 , Processed in 0.281381 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top